Sietze de Vries geeft donderdag 3 augustus orgelconcert in Harderwijk

Het vijfde concert in de zomerserie op het Bätz-orgel van de Grote Kerk wordt gegeven door Sietze de Vries, bijna elk jaar wel de gast van de orgelcommissie.  

En niet voor niets natuurlijk want hij is een eminent organist van wie vooral de improvisaties grote bekendheid en waardering genieten.

En improviseren, dat gaat hij in Harderwijk ook doen. In een aan Maarten Luther gewijd concert improviseert hij op twee bekende melodieën: Het ‘Vater unser’ en ‘Ein feste Burg’. Daarnaast speelt hij bewerkingen over liederen van Luther van Buxtehude, Böhm en Hanff.
 
De Vries ontving zijn eerste orgellessen bij Jaap Nieuwenhuijse in Gouda. Aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen studeerde hij bij o.a. Jan Jongepier en Wim van Beek. Uiteindelijk behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij behaalde vele prijzen op orgelconcoursen, waaronder het Haarlems Improvisatie-concours. Sietze de Vries is onlangs benoemd als kerkelijk organist van de Martinikerk in Groningen. Ook is hij artistiek leider van het Orgel Educatie Centrum Groningen en concerteert hij in binnen- en buitenland..
 
Meer informatie is te vinden op www.harderwijk-orgel.nl
 
Het concert in de Grote Kerk op 3 augustus begint om 20.15 uur.
De toegangsprijs bedraagt € 7,50 (65+: € 6,-).
Parkeren is mogelijk op het Kerkplein.

Sietze de Vries organist