Serie brandjes in Harderwijk lijkt aangestoken

Politie tast in het duister over dader(s). De politie heeft nog geen idee wie er achter de brandjes aan het Zeepad, het Biezenplein en de Mecklenburglaan zitten. 

In de nacht van zaterdag op zondag brandde er een  bankje aan het Zeepad af. Een tractor brandde uit aan het Biezenplein op zondagavond en in de nacht van zondag op maandag, brandde er een auto uit aan de Mecklenburglaan.

“Het brandje aan het bankje aan het Zeepad lijkt te zijn aangestoken, we vonden er sporen die daar op duiden”, zegt politiewoordvoerder Paul Koetsier. Maar de politie heeft geen enkel vermoeden wie er achter zit(ten).  Er zijn geen getuigen die iets hebben gezien of gehoord.

Datzelfde geldt voor de brand in de tractor aan het Biezenplein en de auto aan de Mecklenburglaan. Geen aanknopingspunten in de richting van de dader(s), maar wel aanwijzingen dat de brand is aangestoken”, aldus Koetsier. De politie denkt niet dat de branden met elkaar in verband staan. “Gezien de tijdstippen en de verspreiding over de verschillende plekken lijkt dat niet aannemelijk.”
 
De onderzoeken naar de vermoedelijke brandstichting lopen nog. “Maar zolang er geen concrete aanknopingspunten zijn, valt er weinig te ondernemen op dit moment. We hopen dan ook op reacties van getuigen die iets gehoord of gezien hebben.” De politie tast namelijk ook nog compleet in het duister over wie de daders zijn.
 
Of de Harderwijkse burgers extra alert moeten zijn op brandstichting? “Het lijkt erop dat er sprake is van los van elkaar staande incidenten. Daar is moeilijk op in te spelen, je weet immers nooit of er opnieuw brand wordt gesticht en zo ja waar. We proberen zo alert mogelijk te reageren op meldingen en hopen dat de inwoners van Harderwijk dat ook doen door verdachte situaties zo snel mogelijk bij ons te melden. En zijn de daders nog bezig? Bel dan 1-1-2.”