Science Café Harderwijk over voldoende voedsel voor de wereldbevolking

Het Science Café organiseert boeiende avonden voor iedereen met belangstelling voor wetenschappelijke onderwerpen. 

Op donderdag 28 januari geeft Prof. dr. ir. Rudy Rabbinge antwoorden op de vraag ‘Hoe voeden we negen miljard mensen?’

De beschikbare hoeveelheid voedsel op aarde is groter dan ooit. Toch lijden nog steeds miljoenen mensen honger. Volgens een schatting van de Verenigde Naties groeit de wereldbevolking naar 9,6 miljard mensen in 2050. Dat onderstreept de enorme uitdaging om iedereen toegang te bieden tot veilig, gezond en betaalbaar eten.
 
Taboes en vooroordelen
Bij het streven naar voedselzekerheid spelen vele factoren een rol. In zijn presentatie geeft emeritus hoogleraar Rudy Rabbinge voorbeelden van wetenschappelijke ontwikkelingen en benadrukt hij het grote belang van duurzame innovaties. Ook bespreekt hij bestaande taboes, vooroordelen en regels die vooruitgang in de weg staan.
 
Adviseur van de Verenigde Naties
De landbouwkundige besteedde als hoogleraar bij Wageningen Universiteit bijzondere aandacht aan duurzame ontwikkeling en voedselzekerheid. Tot voor kort was hij verantwoordelijk voor internationaal landbouwkundig onderzoek. Hij was Eerste Kamerlid en adviseerde de Verenigde Naties over landgebruik en mondiale investeringen in land- en tuinbouw.
 
Nieuwsgierigheid
Het Science Café nodigt uit om mee te doen aan een ontspannen ontdekkingstocht langs wetenschappelijke onderwerpen. Elke vraag en iedere bijdrage aan een discussie zijn welkom. Voorkennis is niet nodig. Nieuwsgierigheid is voldoende.
 
Gratis toegang
Het Science Café vindt plaats in Brasserie ‘De Bank’, Smeepoortstraat 1 in Harderwijk. De presentatie is in handen van Jan Douwe Kroeske. Science Café Harderwijk is gratis toegankelijk. De avond begint om zeven uur met live muziek van Ronald Buijk en Saskia van der Meulen. Zij vormen het duo ‘Toetsweet’. Om acht uur start Prof. Rudy Rabbinge met zijn uitleg. Na de pauze - met opnieuw live muziek – krijgt iedereen alle ruimte om vragen te stellen en zich in de discussie over het onderwerp te mengen. Zie ook: www.sciencecafeharderwijk.nl