Schuivers Harderwijk op IJs editie 2022-2023 uitgereikt

Zaterdagavond 7 januari 2023 werden na 2 bijzondere jaren de laatste rondjes geschaatst bij de vijftiende editie en volledige periode van Harderwijk op IJs. Vele schaatsers, jong en oud, konden er geen genoeg van krijgen dit jaar, maar toch werd om 21.00 uur de stekker uit de koelmachine getrokken om de ijsbaan te ontdooien.

Het smeltfeest kan beginnen

Na 6,5 week hard werken is voor de vrijwilligers dan het moment van ontspanning aan gebroken. Voor 1 avond dan, want de baan moet nog wel worden afgebroken en opgeruimd. Dat start zondagochtend vroeg en woensdag 11 januari zal het hele plein weer schoon opgeleverd zijn. Zaterdagavond is er ruimte voor feest, terwijl het ijs smelt. Het smeltfeest is bedoeld om de bijna 200 vrijwilligers die de ijsbaan draaiende hebben gehouden, te bedanken.
 
Vrijwilligers zijn goud waard!
Vele vrijwilligers zorgden er de afgelopen weken voor dat de ijsbaan ‘draaide’. Niet alleen een kaartje verkopen maar ook baanonderhoud, in de vroege uren de baan schuiven, toezicht houden, veiligheid bewaken en soms de tranen drogen van gevallen schaatsertjes. En wat te denken van het opbouwen en afbreken. Zonder bereidwillige vrijwilligers, ruim 200 sponsoren en de gemeente Harderwijk is de ijsbaan niet te realiseren. Alle vrijwilligers zetten zich meer dan 100% in. Zij voelen een maatschappelijke betrokkenheid. Het brengt sport, bewegen, gezelligheid en saamhorigheid, iets voor een ander over hebben, bij elkaar.
 
Zilveren én Gouden Schuiver dit jaar
Elk jaar wordt de Zilveren Schuiver uitgereikt aan 1 vrijwilliger die even speciaal in het zonnetje wordt gezet. Maar de Zilveren Schuiver staat symbool voor de waardering die alle vrijwilligers verdienen. Met de groei van de ijsbaan, groeit ook de behoefte aan meer hulp en die groeit elk jaar weer een klein beetje meer mee. Naast de al jarenlange samenwerking met ijsclub Volmoed en Scouting Verbraak Margriet groep Harderwijk is er een grote groep vaste vrijwilligers die al jaren helpt. Reden voor het bestuur om dit jaar een ‘veteraan’ te nomineren voor de Zilveren schuiver; Marius de Kok is met een vast groepje al jaren een man die telkens weer klaar staat voor iedere ‘klus’. Geen moeite is hem teveel en hij staat altijd vol trots op de ijsbaan.
 
Daarnaast was er deze avond een verrassing voor Jennifer Rietveld die na ruim 10 jaar stopt als voorzitter. Zij kreeg de gouden schuiver opgespeld als dank voor al die jaren betrokkenheid en verbinder in vele belangrijke beslissingen.
 
Na deze 2 vrijwilligers die in het zonnetje gezet werden was het nog lang onrustig op de markt na een lang en energieke december maand met een hoop blije gezichten.
 
Tot volgend jaar.

Gouden Schuiver Harderwijk op IJs 2022
Jennifer Rietveld en Marius de Kok