Schoonmaker, een vak om trots op te zijn!

Dinsdag 15 juni is het De dag van de Schoonmaker. Een dag waarop Inclusief Groep alle schoonmakers binnen Inclusief Groep willen bedanken voor hun inzet!

Juist in de coronacrisis werd weer duidelijk hoe belangrijk het vak van schoonmaker is. Vanwege corona werden extra eisen gesteld aan het schoonmaken en dit is door hun medewerkers goed opgepakt

Deurklinken, trapleuningen etc. moeten regelmatig worden schoongemaakt. Daar waar overig personeel wel aanwezig is, worden ruimtes extra schoongemaakt en ga zo maar door. Een hele klus, maar op elke locatie waar wij werkzaam zijn, wordt het door onze schoonmakers goed opgepakt en naar volle tevredenheid van de opdrachtgevers uitgevoerd. 

Schoonmakers zijn helden
Zo ook bij het Stadhuis Harderwijk waar de schoonmakers van Inclusief Groep al jaren hun werk doen. “Vanwege corona ging iedereen thuiswerken, maar Jack en al zijn  collega’s werkten gewoon door op het Stadhuis. Momenteel zijn ze extra belangrijk, omdat alles goed gereinigd moet worden. Het zijn helden en ik heb veel respect voor de schoonmakers,” aldus Gert Jan van Noort, wethouder gemeente Harderwijk.
                                                                                        
Een vak om trots op te zijn
Schoonmaken is een vak. Bij Inclusief Groep krijg je de mogelijkheid om diploma’s en certificaten te behalen om zo een volleerd schoonmaker te worden. In de Schoonmaak Academie van Inclusief Groep ben je echt aan het werk in de Schoonmaak - want werken leer je door te werken - maar daarnaast wordt de academie gebruikt om werknemers- en vakvaardigheden aan te leren. Je kan door middel van Praktijkleren gerichte vakvaardigheden aanleren en daarvoor landelijk erkende praktijkverklaringen ontvangen. Dit staat goed op je CV en hierdoor kan je je ook verder ontwikkelen en doorstromen naar andere werkgevers.
 
Zo is Henny al jaren werkzaam bij ons in de Schoonmaak. Zij heeft door Praktijkleren praktijkverklaringen gehaald. Hiermee laat ze zien dat ze een vak leert en ze kan dit ook aantonen met deze verklaringen. “Ik heb nog nooit een diploma behaald en binnenkort kan ik wel zeggen dat ik in het bezit ben van Praktijkverklaringen. Daar ben ik best trots op”.
 
Geïnteresseerd?
Zou jij ook wel een echt vak willen leren en willen werken in een gezellig team? Solliciteer dan bij Inclusief Groep. Zij zijn altijd op zoek naar schoonmakers! Solliciteren kan via sollicitaties@inclusiefgroep.nl. Word ook schoonmaker, want schoonmakers maken het verschil!

Dag van de schoonmaak Inclusief Groep
(Wethouder Gert-Jan van Noort en Jack)