Schermclub Midden Nederland is 4e geworden op de Nederlandse Kampioenschappen voor Clubteams afgelopen weekend in Purmerend

Onze schermers, Julius Wagenaar (34e), Niel Vredeveldt (59e), Collin Oosthof (8e) en Ryan Oosthof (11e) wisten zich als 3e te plaatsen voor dit NK door de goede ranking van de individuele schermers.

Voor een plek bij de beste 8 schermers was de schermclub vrijgesteld, dit betekende dat zij niet in actie hoefde te komen en wel een ronde verder kwamen. Voor een plek bij de beste 4 schermers moest er worden opgenomen tegen het team van Robbschermen uit Alphen aan den Rijn. Dit team bestaat uit goede schermers met veel wedstrijdervaring.
 

De schermwedstrijden worden geschermd om 45 punten (3 tegen 3 met 1 reserve) bestaande uit 9 wedstrijden tot de 5 punten.

In het begin van de wedstrijd kon een kleine achterstand direct goed gemaakt worden. Schermclub Midden Nederland kon iets uitlopen op de tegenstander uit Alphen aan den Rijn. Het verschil van 5 punten bleef ongeveer de gehele wedstrijd in tact waardoor de wedstrijd uiteindelijk gewonnen werd. Door deze overwinning wist de schermclub zich te plaatsen bij de 4 beste schermclubs van het land.
 
In de halve finale moest het worden opgenomen tegen het team van de Delft Fencing Club. Dit team, bestaande uit 2 buitenlandse schermers (1 Spanjaard en 1 Zwitser) wist zich als 2e te plaatsen voor deze Nationale Kampioenschappen.
 
Direct in het begin van de wedstrijd keek de schermclub al tegen een grote achterstand van 10-3 aan. Daarna kon de schermclub zich terug knokken tot een score van 15-14 waardoor de achterstand weer zo goed als ingelopen was. Echter hadden de schermers er moeite mee om voorbij de schermclub uit Delft te komen. De stand naar het einde van de wedstrijd toe was 35-35 maar helaas wist Schermclub Midden Nederland de finale niet te bereiken doordat er toch verloren werd met een score van 45-41.
 
Tevens bij de Nederlandse Kampioenschappen voor clubteams werd er geschermd om de bronzen medaille. Er moest worden opgenomen tegen het team van Schermen Rotterdam welke zich als 4e wisten te plaatsen voor dit toernooi.
 
In het begin van deze wedstrijd ging de score gelijk op, maar in het midden van de wedstrijd keek de schermclub tegen een grotere achterstand van maar liefst 9 punten aan. De score voor de laatste wedstrijd was
33-40 in het voordeel van de schermers uit Rotterdam. Toch wist Schermclub Midden Nederland een goede eindsprint in te zetten door 10 punten te scoren! Helaas was dit net te weinig om de partij winnend af te sluiten. De eindscore van deze wedstrijd was 43-45.
 
Schermclub Midden Nederland, met Julius Wagenaar, Niel vredeveldt, Ryan Oosthof en Collin Oosthof heeft een mooie en zeer verdiende 4e plaats behaald.