Schakel Processierups Veluwe in bij de bestrijding van de eikenprocessierups

De eikenprocessierups komt er weer aan! De eikenprocessierups is een rups die veel leeft in eikenbomen, omdat hij bij voorkeur eikenbladeren eet. De eikenprocessievlinders leggen in het najaar hun eitjes in de boom. Deze komen in april uit, maar omdat ze dan nog een brandharen verliezen zorgen ze dan nog niet voor overlast. 

In de maanden mei, juni, juli en augustus zult u de meeste hinder ondervinden van de eikenprocessierups.

De brandharen van de rups veroorzaken vooral enorme jeuk en huidproblemen zoals bultjes en roodheid. Ook kan het problemen geven aan de ogen en luchtwegen. Iedereen reageert anders op de rupsen. Als u gevoelig bent voor de brandharen dan kan het leiden tot braken, benauwdheid en koorts.

De brandharen geven niet alleen overlast aan mensen, maar ook aan dieren. Als een nest uit de boom gevallen is en een hond of kat gaat hier doorheen met zijn kop, kan dit zeer ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Vorig jaar zijn hier zelfs honden aan overleden.  

Ik heb de eikenprocessierups in mijn tuin, wat moet ik doen?
Iedereen die een besmette boom heeft op het eigen terrein heeft, heeft de taak om hier zorg over te dragen. Mocht iemand klachten krijgen door een nest in uw boom, kan u aansprakelijk worden gesteld. Onderschat de klachten niet die de rupsen kunnen veroorzaken. Ga daarom niet zelf aan de slag om ze te verwijderen, maar schakel een deskundig bedrijf in.

Schakel Processierups Veluwe in bij de bestrijding van de eikenprocessierups
De meest voorkomende methode bij de bestrijding van de eikenprocessierups is afzuigen. Bij deze methode wordt  gebruik gemaakt van een speciale stofzuiger. Deze stofzuiger bevat een HEPA filter waardoor de haren niet kunnen ontsnappen uit de stofzuigen en zo geen overlast meer kunnen veroorzaken.

Tijdens de werkzaamheden gebruiken de professionals van Processierups Veluwe speciale pakken, dit bestaat uit een overall en een masker met overdruk. Dit masker voert gezuiverde lucht aan zodat ook de luchtwegen beschermd zijn tegen de brandharen.
Wij gebruiken géén bestrijdingsmiddelen, daardoor is het 100% veilig voor u, uw kinderen of huisdieren.

Neem contact met ons op wanneer u last heeft van de eikenprocessierups
Heeft u last van de eikenprocessierups in uw tuin? Neem dan contact op Erik Hop van Processierups Veluwe. Wij denken graag met u mee over de juiste bestrijdingsmethode. U kunt ons telefonisch bereiken via 06-51938672, via de mail info@processierupsveluwe.nl of vul via de website het contactformulier in. 

Processierups Veluwe