Samenwerkingsconvenant CCNV en stichting Present Harderwijk getekend

Het Christelijk College Nassau Veluwe heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met stichting Present Harderwijk. Vanaf volgend schooljaar gaan leerlingen van het Christelijk College Nassau-Veluwe aan de slag via stichting Present Harderwijk. 

Stichting Present Harderwijk is een makelaar in maatschappelijk betrokken vrijwilligerswerk die partijen die ondersteuning nodig hebben en partijen die dit kunnen bieden met elkaar in contact brengt

De leerlingen van het CCNV hebben vanuit hun achtergrond en leeftijd expertise waar in de maatschappij behoefte aan is (bijvoorbeeld kennis op het gebied van ICT, muziek maken, sport).
 
Als UNESCO-school hecht het CCNV sterk aan persoonsvorming. ,,Wij willen dat leerlingen niet alleen gevormd worden op cognitief vlak, maar zich ook ontwikkelen tot sociale wezens die een bijdrage leveren aan onze maatschappij in de breedste zin van het woord. Stichting Present past goed bij de identiteit en de doelen van onze school.’’ aldus mevrouw E. Bakker, rector bestuurder van het CCNV.
 
De leerlingen gaan volgend schooljaar ook participeren in de pilot maatschappelijke diensttijd (MDT), een initiatief van het kabinet. ,,De MDT biedt een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt de samenleving sterker.’’ aldus de heer J. Verboom, voorzitter van stichting Present Harderwijk.  

Leerlingen van het CCNV krijgen bij stichting Present onder andere les over burgerschap of volgen trainingen op het gebied van presenteren. Daarnaast gaan ze aan de slag in de directe omgeving als vrijwilliger. Afgelopen week werd de overeenkomst tussen de school en stichting ondertekend; de start van een mooie samenwerking.

Convenant CCNV en Stichting Present