Samenwerking tussen het bedrijfsleven en het Vmbo: Vanaf de eerste klas leren in de praktijk

Levensecht leren, dat staat bij het Morgen College centraal. Al vanaf de brugklas. Want hoe weet je anders wat bij je past, hoe leer je anders wat je leuk vindt? Er zijn enthousiaste vakmensen nodig die vol vuur vertellen over – of laten zien – wat ze doen.

De samenwerking met het bedrijfsleven is heel belangrijk om het levensechte leren mogelijk te maken. Daarin investeren we veel. De contacten met het bedrijfsleven (van ondernemers in de bouw, tot horecaondernemers of mensen met een uniformberoep) zijn goed.

Bekijk ook de video

Meerdere keren per jaar vindt er een uitwisseling plaats. Zij komen op het Morgen College, vertellen over – en demonstreren – hun beroep. Regelmatig gaan onze leerlingen naar hen toe. Voor een bedrijfsbezoek, een buitenschoolse opdracht of een stage.

La Famiglia
Woensdag 13 februari zijn vijftien eerstejaars leerlingen naar restaurant La Famiglia, Korhoenlaan 3, gegaan waar zij de beginselen van het Italiaanse koken leren. De leerlingen werden begeleid door de chef-kok en een stagiair. In kleine groepjes maakten ze een voor-, hoofd- en nagerecht. 

Project levensecht leren Morgen College bij la Famiglia