Samen energie besparen met de VvE

De gemeenten Ermelo, Harderwijk en Putten organiseren samen met Veluwe Duurzaam en het VvE Energieloket Gelderland een informatiebijeenkomst over energie besparen voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). 

De bijeenkomst is voor iedereen in deze gemeenten die eigenaar is van een appartement en lid is van een Vereniging van Eigenaren.

De informatieavond vindt plaats op woensdag 13 februari 2019 van 19:00 tot 21:00 bij Bouw & Infra Park, Ceintuurbaan 2 in Harderwijk. U bent welkom vanaf 18:45 uur.
 
Tijdens de avond wordt stilgestaan bij:
  • Welke mogelijkheden zijn er om energie te besparen of samen grootschalig energie op te wekken?
  • Wat doet dat met de energierekening?
  • Hoe komt een VvE aan financiering en hoe zorg ik dat mijn buren ook mee willen doen? 
In deelsessies wordt ingegaan op Duurzaam Onderhoud en Zonnepanelen. Daarnaast is er aandacht voor VvE’s die naar ‘Nul op de Meter’ willen gaan. Dat betekent dat de energierekening gemiddeld nul is omdat er evenveel energie wordt opgewekt als dat er wordt verbruikt.

Het VvE Energieloket gaat graag met u in gesprek of uw gebouw daarvoor geschikt is. Extra interessant is het voor bewoners van een appartementsgebouw dat voor 1990 is gebouwd en uit 10 of meer woningen bestaat. De Provincie Gelderland biedt extra ondersteuning voor deze gebouwen als deze gebouwen naar ‘Nul op de Meter’ willen gaan.
 
Het VvE Energieloket Gelderland is een initiatief van de Provincie Gelderland dat voortkomt uit het Gelders Energieakkoord. Het loket biedt onder andere ondersteuning door VvE’s van actuele informatie te voorzien over beschikbare subsidies en leningen en over mogelijkheden om te verduurzamen. Daarnaast biedt zij hulp bij het aanvragen van een VvE scan die de verduurzamingsmogelijkheden in kaart brengt. Het loket organiseert bijeenkomsten door de hele provincie.
 
Wilt u de avond bijwonen? Aanmelden kan via het formulier op www.veluweduurzaam.nl/vves/aanmelden.