s.v. Batavia’90 verslaat v.v. Hierden in laatste speelronde. (1-2) wedstrijdverslag

Nadat vorige week de beslissing viel in de tweede klasse I stond er zaterdagmiddag niets meer op het spel in de topper tussen v.v. Hierden en s.v. Batavia’90. Hierden moest geen schade oplopen richting de nacompetitie voor promotie en voor Batavia’90 was dit de feestelijke afsluiting van een geslaagd seizoen.

Scheidsrechter Goûtier blies het duel op Sportpark Mheenzicht om klokslag 14:30 uur in gang en direct liet Hierden zien dat het de intentie had het reguliere seizoen met een goed gevoel af te sluiten

Al in de eerste minuut leidde dit ook tot een Hierdense voorsprong. Sander Nieuwhof was alert bij een fout in de opbouw van Batavia en zette Brian oog in oog met doelman Quinten van de Graaf, eerstgenoemde faalde niet en schoof als een echte spits de 1-0 binnen. Nog binnen 10 minuten kreeg Klaassen ook de kans om 2-0 te maken. Een goede voorzet van Casper Krop kwam net iets achter Klaassen waardoor hij de bal niet naar beneden kon knikken en over kopte.

In de 11e minuut zijn het plots de Lelystedelingen die gelijk moeten maken. Een goede aanval zette twee man vrij voor de Hierdense goal, maar deze konden er niet uitkomen wie moest afronden en de bal rolde naast. Na deze interessante openingsfase brak er een mindere fase aan. Hierden kreeg minder mogelijkheden en Batavia’90 maakte een onbegrijpelijk geprikkelde indruk wat ze binnen het eerste half uur al drie gele kaarten opleverde. Vlak voor rust is Guido Franken uit een hoekschop dichtbij een treffer, de vervanger van Jan Jurriën Hop kon de bal uit de kluts plots op doel schieten, maar zijn inzet werd geblokt door de Batavia-verdediging. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Batavia nog wat kleine kansjes om op gelijke hoogte te komen, maar ook zij troffen geen doel en zo gingen we, na 45 enerverende minuten even een kwartier afkoelen.

De tweede helft, die 10 minuten later begon omdat het leidende trio zich niet comfortabel voelde het veld weer op te gaan, begon met direct een goede kans voor Batavia. Echter stond Wouter Polhoud uitstekend op zijn post en kon hij het afstandsschot keren. In de 55e minuut kwamen de Lelystedelingen dan wel langszij. Een scherp aangesneden hoekschop belandde in de Hierdense vijfmeter en ging uiteindelijk via Mark Bottenheft tegen de touwen. Na de gelijkmaker liet Hierden het er niet bij zitten en probeerde het opnieuw op voorsprong te komen. Nieuwhof (schot), Bottenheft (kopbal) en Klaassen (volley) kregen de kans om te scoren maar zij kregen de bal niet tussen de palen. 20 minuten voor tijd kwam Batavia’90, via opnieuw een hoekschop, op voorsprong. Sten Vreekamp stond vogeltje-vrij en kon eenvoudig de 1-2 binnen knikken.

In de 76e minuut was Hierden op zijn beurt weer dichtbij de gelijkmaker. Stefan Jansen kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar hij schoot de bal hoog over. 10 minuten voor tijd kreeg Batavia spits Guido Pouw de bal toegespeeld en kon hij richting Polhoud, maar schoot ook hij de bal over en zo bleef het nog even spannend. Op een kopbal van Franken na kwam Hierden echter niet meer grote kansen en zo ging de laatste wedstrijd van het seizoen in de 2e klasse I verloren. Hierden eindigt desondanks op een zeer verdienstelijke tweede plaats met 54 punten ui 24 wedstrijden, 7 minder dan Batavia’90 en 8 meer dan nummer drie, v.v. Unicum.

Volgende week zaterdag, 3 juni speelt v.v. Hierden tegen s.v. Gramsbergen om een plek in de halve finale van de nacompetitie. Gramsbergen deed lang mee in de titelstrijd in de 2e klasse J en werd uiteindelijk vierde. Het duel op Sportpark Mheenzicht begint om 15:00 uur.