RSG Slingerbos | Levant opnieuw gecertificeerd als senior tweetalig onderwijs school

Eén keer in de 5 jaar krijgt de RSG bezoek van de tto-visitatiecommissie (EP Nuffic) om te kijken of de locaties in Harderwijk en Zeewolde nog steeds voldoen aan de standaard tto (tweetalig onderwijs). 

De belangrijkste punten in de standaarden gaan over: de gewenste taalniveaus van leerlingen en docenten, de spreiding van het tto-curriculum over de zaakvakken, de exacte en creatieve vakken, het gebruik van authentiek Engelstalig lesmateriaal, en de centrale positie van internationalisering in het schoolbeleid.

Op 28 november jl. heeft de tto-visitatiecommissie de RSG bezocht. De commissie heeft met verschillende geledingen gesproken: bestuur, directie, programmamanagers tto, (vak)docenten, ouders en leerlingen tto. Daarnaast hebben de visitatoren een aantal lessen bijgewoond. Na afloop heeft de visitatiecommissie aan het bestuur, de directie en de programmamanagers mondeling verslag uitgebracht.

De commissie was zeer enthousiast over de lessen en de gevoerde gesprekken. De taalvaardigheid was hoog. De RSG is met vlag en wimpel geslaagd en heeft wederom het certificaat senior tto-school ontvangen.