RSG Levant opnieuw bij de beste scholen van Nederland!

Waar slagen de meeste leerlingen met hoge eindexamencijfers? Welke scholen tellen weinig zittenblijvers? 

Jaarlijks vergelijkt het weekblad Elsevier alle middelbare scholen op basis van gegevens van de Inspectie van het Onderwijs. RSG Levant blinkt uit in dit onderzoek: de mavo-afdeling (vmbo-tl) behoort voor de zesde keer op rij tot de beste van het land.
 
De prestaties worden door Elsevier beoordeeld over 3 jaar, omdat schoolprestaties per jaar uitschieters kunnen vertonen. Elsevier beoordeelt scholen aan de hand van vier indicatoren. De eerste is het rendement van de onderbouw, ofwel het percentage leerlingen dat zonder zittenblijven in de derde klas komt.

De tweede is het rendement van de bovenbouw, het percentage leerlingen dat zonder vertraging het diploma haalt. De derde indicator is het gemiddelde verschil tussen de cijfers voor het school- en centraal examen, de laatste indicator betreft het gemiddelde examencijfer.
 
De ambitie van RSG Slingerbos | Levant is en blijft dat elke leerling de RSG met een diploma verlaat en zich heeft ontwikkeld om op zijn of haar eigen niveau kansrijk te zijn in de samenleving.

RSG Levant Zeewolde