RSG Levant ontwerpt stoeptegel voor ‘Actie Tegengif’

Op vrijdag 8 juli jl. heeft op RSG Levant in Zeewolde de prijsuitreiking plaatsgevonden van de regionale niet-roken campagne ‘Actie Tegengif’. 

Deelnemende klassen hebben op 1 november 2015 een handtekening gezet onder het niet-roken contract en met elkaar afgesproken in ieder geval een halfjaar (tot 1 mei 2016) niet te roken.

De actie had als doel om te voorkomen dat jongeren beginnen met roken en het terugdringen van het aantal jongeren dat experimenteert met roken. De jongeren gingen deze uitdaging aan.

Naast het onderdeel ‘niet-roken’ hoorde er ook een creatieve opdracht bij de campagne; het maken van een ontwerp voor een stoeptegel die laat zien dat het schoolplein rookvrij is. Klas L1K van RSG Levant is de Flevolandse winnaar van Actie Tegengif. Denise stuurde het winnende ontwerp in.

Een korte toelichting bij het ontwerp is dat je om te roken een vuurtje nodig hebt, dus dat die afslaan eigenlijk gelijk staat aan niet willen roken. Vuurtje? Nee bedankt! Het ontwerp is gedrukt op een echte stoeptegel en zal een mooi plekje krijgen op het schoolplein. De jury lette bij de beoordeling van alle ontwerpen vooral op originaliteit van het ontwerp, creativiteit en de aansluiting bij het niet-roken thema. 

RSG Levant Zeewolde