Rowan Duinkerken van McDonald’s restaurant Harderwijk wint internationale Ray Kroc Award

Rowan Duinkerken, Restaurant Manager van McDonald’s restaurant Harderwijk, is uitgeroepen tot één van de beste Restaurant Managers van McDonald’s ter wereld. Rowan wint de prestigieuze Ray Kroc Award, vernoemd naar de man die McDonald’s tot een wereldwijd succes maakte. 

Het is de hoogste erkenning binnen McDonald’s voor buitengewone prestaties en resultaten van Restaurant Managers

Rowan ontvangt de Ray Kroc Award in april 2024 tijdens een speciale ceremonie van McDonald’s in Barcelona, Spanje. Zij begon twaalf jaar geleden als Crewlid bij McDonald’s en werkt inmiddels ruim zes jaar als Restaurant Manager. Franchisenemer Rogier Pull nomineerde Rowan namens McDonald’s Harderwijk voor de award: "Ik ben ontzettend trots dat Rowan deze award in ontvangst mag nemen als blijk van waardering voor haar werk. Begin 2014, toen ze nog maar 17 jaar oud was, begon ze als één van onze jongste managers ooit aan het managementtraject. Drie jaar later werd Rowan op haar 20e al Restaurant Manager van McDonald’s Batavia Stad. In 2020 maakte ze de overstap naar McDonald’s Harderwijk, een groter restaurant met een groter team, en ook dit doet ze super. Kortom ze heeft echt ketchup in haar bloed! Rowan is met recht één van de beste Restaurant Managers ter wereld!" 

Sinds 2013 reikt McDonald’s de Ray Kroc Award uit in Europa. Ineke Jeuster, Chief People Officer bij McDonald’s Nederland: "De Ray Kroc Award is een fantastische bekroning op het harde werk van onze Restaurant Managers, die er vaak al een hele carrière bij McDonald’s op hebben zitten. Maar liefst negentig procent van onze Restaurant Managers is namelijk ooit bij ons gestart als Crewlid. Door de diverse opleidingen en de persoonlijke begeleiding die wij aanbieden, zien wij velen van hen doorgroeien. Ieder op zijn of haar eigen manier. Daar ben ik ontzettend trots op. Rowan is hier een mooi voorbeeld van. Ik vind het ontzettend knap hoe zij op zo’n jonge leeftijd al aan het managementtraject startte. En met succes! Dit laat zien dat echt alles mogelijk is binnen McDonald’s." 

Rowan Duinkerken restaurant manager McDonalds Harderwijk
(Rowan Duinkerken, Restaurant Manager van McDonald’s restaurant Harderwijk)

Dankbaar en gemotiveerd 
Voor Rowan vormt deze erkenning een extra motivatie om haar ambities te realiseren: "Ik ben heel blij met de award en voel mij ontzettend gewaardeerd. Ik had dit niet kunnen bereiken zonder mijn collega’s en dat is ook precies wat ik zo belangrijk vind. Ik zou geen baan kunnen en willen hebben waar ik het in mijn eentje zou moeten doen. Bij McDonald’s voel ik echt dat iedereen uniek is en een kans krijgt. Zo heb ik dat altijd ervaren. Daardoor ga ik nog steeds iedere dag met 110% energie naar mijn werk. En ik hoop dat dat nog heel lang zo mag blijven!"   

Over de Ray Kroc Award 
Met de Ray Kroc Award erkent en beloont McDonald’s de uitstekende prestaties en resultaten van haar beste Restaurant Managers, die een spilfunctie in de organisatie vervullen met veel verantwoordelijkheid. Restaurant Managers geven gemiddeld leiding aan 80 tot 100 medewerkers. Negentig procent van de Restaurant Managers is zijn of haar carrière begonnen als Crewlid. Om Restaurant Manager te worden biedt McDonald’s een speciaal management curriculum, waarin alle facetten van het ondernemerschap aan bod komen. Het curriculum duurt gemiddeld 4,5 jaar, waarin zij leren een team zo optimaal mogelijk te leiden. De winnaars van de Ray Kroc Award worden, samen met een introducé, uitgenodigd voor een compleet verzorgde reis in april 2024 naar Barcelona in Spanje. Daar wordt de Ray Kroc Award op feestelijke wijze aan hen uitgereikt. Daarnaast ontvangen alle winnaars een cheque voor hun bijzondere prestatie. 

Over McDonald’s Nederland 
Wekelijks biedt McDonald’s Nederland aan bijna 3,2 miljoen gasten op ieder moment van de dag een positief moment. Met gevarieerde keuzes en versbereide, iconische producten die door ruim twintigduizend medewerkers met zorg worden bereid. In Nederland heeft McDonald’s 263 restaurants. De gezondheid en veiligheid van gasten en werknemers hebben de hoogste prioriteit. Het streven naar kwaliteit en beleving staat centraal in alle facetten van de bedrijfsvoering, evenals het inzetten van haar schaalgrootte om te verduurzamen en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Rowan Duinkerken met collega's van McDonalds
 

McDonald's Harderwijk

Adresgegevens

Knardijk West 4
3841 LA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-230888

Meer info