Roodkleurend VVOG verliest van zichzelf in Almere

Jong Almere City tegen VVOG. Als we terug denken aan de wedstrijd van vorig jaar (8-1) krijg je geen lach op je gezicht. Dit weekend wilde VVOG beter voor de dag komen en een stukje van hun trots terugwinnen

In het Yanmar Stadion stond er een periodetitel op het spel voor de Flevolanders. Genoeg ingedriënten voor een mooi en interessant potje voetbal.

VVOG begon gedisciplineerd en vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Er was weinig sprake van ontzag voor de koploper van de 3eDivisie. In de 20ste minuut werd het goede spel ook beloond. Na een prachtige pass van Wesley de Klein ronde Frank Hol de bal keurig af, 0-1 voor de Groen Witten.

In een tijdsbestek van tien minuten leek VVOG de wedstrijd al op slot te gooien. De Harderwijkers kregen na een handsbal van Almere een penalty. Na wat discussie tussen Hol en Biya legde laatstgenoemde aan, en schoot de strafschop knap binnen, 0-2.

Er leek niks aan de hand voor de Groen Witten. De voorsprong was binnen en de Harderwijkers controlereerden de wedstrijd. Alles veranderde na een gefrustreerde actie van doelpuntenmaker Hol. De spits kon na een onbesuisde overtreding inrukken en de kleedkamer opzoeken.

Almere voelde dat een comeback mogelijk was en zette de Harderwijkers extra onder druk. Dit resulteerde direct in de aansluitingstreffer. Nicky van Hilten scoorde voor de thuisploeg. Tot overmaat van ramp was het vijf minuten later opnieuw raak voor de Rood Witten, James Efmorfidis vond het doel.

Na de rust kwam Almere vol zelfvertrouwen terug op het veld. De ploeg kreeg een aantal kansjes maar kon het net nog niet vinden. Toch kreeg VVOG in de 65ste minuut opnieuw een tik te verwerken. Jeffrey Snijders ontving de rode kaart na een overtreding binnen de zestien. De penalty werd benut door Samet Bulut.

Aan het einde van de wedstrijd kregen de bezoekers ook nog dé kans om met 9 man de gelijkmaker te maken, Biya kreeg de bal er echter van dichtbij niet in. In de 90ste minuut viel de beslissing in Almere. Kenneth Aninkora tikte raak na een assist van Tadmine, 4-2. Een knappe comeback van Almere City die hierdoor de winst van de Eerste Periode veilig stelde.