Rondje Ermelo: Live muziek op 13 Ermelose podia

Na jaren van afwezigheid komt Horeca Ermelo terug met een livemuziekfestival in Ermelo. 13 enthousiaste Ermelose horecagelegenheden zullen op vrijdag 22 mei het vroegere ErmeloLive nieuw leven in blazen!

Het concept is in principe hetzelfde gebleven; maar wel in een nieuw jasje. Daarbij hoort uiteraard een nieuwe naam. "ErmeloLive heeft een lange geschiedenis. Zonder daar iets aan tekort te willen doen hebben we er voor gekozen om het evenement een nieuwe naam te geven. Dat is "Rondje Ermelo, 13 podia Live Muziek" geworden en daar zijn we best wel trots op" aldus Robert Jonker die samen met Erik Last (Kletskop), Jan-Andries van Bentum (De Schout van Ermel), Marco van Dijk (Café De Molenaer) en Joost Bleijie (Centrummanagement Ermelo) het evenement organiseert.

"Een mooi muziekevenement heeft eigenlijk altijd bij Ermelo gehoord. Op stap in Ermelo kan natuurlijk ieder weekend, echter tijdens Rondje Ermelo willen we ook zeker de doelgroepen bereiken die niet meer ieder weekend op stap gaan. Naast de live muziek moet Rondje Ermelo staan voor gezelligheid, sfeer en mensen van vroeger weer ontmoeten. Als we de reacties moeten geloven wordt het dit jaar een ouderwetse drukte van jewelste. Heel veel mensen, juist ook van de oudere doelgroepen, reageren enthousiast als ze horen dat Rondje Ermelo gaat plaatsvinden."

Tijdens Rondje Ermelo zal er op 13 podia livemuziek zijn. "Iedere deelnemer heeft een band gekozen die het best bij zijn gelegenheid past. Er is dus voor ieder wat wils." Ook de rondrijdende bussen die de bezoekers van de ene naar de andere horecagelegenheid brengt zijn er weer. "Dat is geen overbodige luxe" zo glimlacht Jonker, "want Café De Vos in Horst doet mee, maar ook het Zomernest en café De Hazeburg aan de andere kant van het dorp.

Bezoekers hoeven die afstanden dus niet te lopen maar kunnen op de bus stappen." Dit vervoer is net als de entree natuurlijk gratis. Net als in het verleden komt er een gezamenlijk munt waarmee de bezoekers in alle 13 deelnemende gelegenheden kunnen betalen. "Geen gedoe dus, maar lekker makkelijk. Zodoende kan er nog meer van het evenement en van de livemuziek genoten worden."

De komende weken zal er meer bekend worden gemaakt over de bands die zullen optreden. "We roepen op om het evenement op Facebook te volgen. Daar zullen alle nieuwtjes op genoemd worden en zullen de nodige LIKE-acties voorbijkomen waarbij consumptiemunten te winnen zijn! Wat we al wel kunnen verklappen is dat het een bijzondere editie zal gaan worden." Althans daar gaan de 13 deelnemers in ieder geval alles aan doen: De Vos, Peacocks, In de Volksmond, Het Wapen van Ermelo, Binnen, Twinns, De Kletskop, De Veluwe, De Molenaer, De Dorpskamer, De Schout van Ermel, ‘t Zomernest en De Hazeburg. "Veel horeca heeft ervoor gekozen om mee te doen. Met z'n allen willen we Ermelo gezellig en bruisend houden. Te beginnen op 22 mei dus!"
evenement rondje ermelo live muziek