Rijk en gemeente voor sterke detailhandel binnenstad van Harderwijk

Op 12 mei heeft Wethouder Christianne van der Wal de RetailDeal met minister Kamp ondertekend in Den Haag

Cees van Oostrum (voorzitter Stichting Centrummanagement Harderwijk), Sisco Fuster (bestuurslid Verhaal van de Stad) en Evert Foppen (vastgoedmanager Foppen Vastgoed) waren als vertegenwoordigers van belangrijke partners ook aanwezig bij het tekenmoment. Naast Harderwijk ondertekenden nog 52 gemeenten/regio’s de RetailDeal.

Via de Retaildeals versterkt de gemeente de winkelgebieden in nauw overleg met winkeliers, horeca, vastgoedondernemers, culturele instellingen en bewoners.

Retailagenda

Minister Kamp presenteerde in 2015 samen met Detailhandel Nederland en andere partijen de zogenaamde Retailagenda. Het sluiten van RetailDeals is één van de afspraken uit de Retailagenda. Het ministerie van Economische Zaken steunt de gemeenten hierbij door het leveren van kennis, ervaring en advies. Voor winkelbedrijven is duidelijkheid hierover van belang om te besluiten of zij zich wel of niet willen vestigen in een stad. Zo wordt door de afspraken in de Retaildeals leegstand voorkomen.

Gemeentelijk beleid

“Door de gemaakte afspraken, de zogenaamde Retaildeals, kunnen wij onze binnenstad versterken, in nauw overleg met winkeliers, horeca, vastgoedondernemers, culturele instellingen en bewoners”, aldus wethouder Christianne van der Wal. “Ook wordt vastgelegd op welke locaties winkels kansrijk zijn en op welke locaties niet. De Retaildeals passen wat dat betreft prima binnen onze visie op een andere binnenstad”.