Reuze glijbaan in het Hortuspark Harderwijk

We genieten al een paar weken van de gezelligheid op en rond de ijsbaan op de Markt in Harderwijk. 

Het feest kan echter niet groot genoeg! Dus wordt er woensdag met de bouw van de reuze glijbaan gestart, zodat deze komende vrijdag om 13.30 uur geopend kan worden. Dan kan je dus naast schaatsen ook nog eens glijden van een enorme hoogte. 

Fotowedstrijd

Kids van 5 jaar en ouder glijden met een tube van de 40 meter lange glijbaan. De gehele kerstvakantie maak je er gretig gebruik van. Dit jaar wordt de glijbaan gesponsord door creatief online bureau Right Amount of Weird en zij fleuren de boel op met de fotowedstrijd #GlijJeGek. Hoe het werkt? Iedereen die van de enorme hoogte glijdt, een te gekke foto maakt en deze vervolgens op Facebook of Instagram plaatst met de hashtag #GlijJeGek, maakt elke dag kans op een 10x-glijdenkaart. Het proberen waard dus.
 
Twee Bonte Middagen die op het programma staan, leveren de fotowedstrijd nog eens extra lollige foto’s op. De twee woensdagmiddagen hebben een thema: op woensdagmiddag 23 december is dat “Beestenboel” en op woensdagmiddag 30 december gaan we voor het thema “Heldenparade”. Bij de glijbaan staan verschillende knutselstations met maskers en spullen om je mooiste, gekste, mafste of leukste masker in elkaar te knutselen. Trek daarbij je mooiste verkleedkleren aan en suis van die grote hoogte. Dat worden lachen! De dagwinnaar wordt dagelijks bekend gemaakt via de Facebook pagina van Harderwijk op IJs. Aan het eind van de twee weken wordt de grote ‘Glij Je Gek’ winnaar bekend gemaakt.

Openingstijden

Doordeweeks en op zondagen vanaf 12.00 uur en op zaterdag mag je al vanaf 10.00 uur komen. Op de website www.harderwijkopijs.nl/glijbaan vind je de complete openingstijden. Glijmuntjes koop je bij de ijsbaan en de glijbaankassa. Voor € 0,50 per muntje mag je de trap beklimmen om vervolgens met een mooie vaart naar beneden te glijden. Ben je een enthousiasteling? Koop dan een 10-ritten glijkaart voor € 4,50 en geniet! Je mag de glijbaan op als je 5 jaar of ouder bent en langer dan 1 meter hoog bent. Durf jij het aan? 

Glijbaan Horstuspark Harderwijk