Reukema Harderwijk winnaar Veluwse Innovatieprijs 2023!

Op donderdag 1 juni vond de uitreiking van de Veluwse Innovatieprijs en CAI Challenge award 2023 plaats. Dé plek voor Veluwse ondernemers met vernieuwende ideeën om hun werk en de wereld een stukje mooier en leefbaarder te maken.

Innovatie voorop met de Veluwse Innovatieprijs & CAI Challenge award 2023!

Op een prachtige locatie bij Fruittuin Verbeek in Oldebroek kregen de VIP- & CAI kandidaten een podium. Zeven genomineerde ondernemers voor de VIP en twee voor de CAI Challenge award! Of het nu ging om circulair ondernemen, het nuttige met het aangename verenigen, verder kijken naar de mogelijkheden van mens en techniek, apps om te besparen, hergebruiken van afval of automatisering en soms wereldwijde impact. Stuk voor stuk bijzondere verhalen. Voorzitter Ronald Cleijsen: “Het was dit jaar opnieuw een lastige keuze! Zoveel diversiteit, zoveel regionale ondernemers op de Noord-Veluwe met innovaties die de toekomst een beetje mooier maken op het gebied van verduurzaming, economische haarbaarheid, samenwerking, energietransitie en circulair ondernemen. Waarbij gebleken is dat deze innovaties wereldwijde impact kunnen hebben.”

Dit jaar is er ook specifiek aandacht voor innovatieve digitale ideeën die iets kunnen betekenen voor maatschappelijke vraagstukken in samenwerking met CAI Harderwijk. Twee CAI Challenge-kandidaten die hun innovatie kwamen pitchen waar ook een winnaar uit naar voren kwam.

De VIP-kandidaten: 

  • WINNAAR vakjuryprijs 2023 Reukema/Myne Harderwijk – de Xorter, digitaal recycling proces. Martijn van de Poll: ‘Wat een geweldig event! En wat een eer om deze regionale prijs te ontvangen! En dat terwijl we pas aan het begin staan van onze circulaire ontwikkelingen. Dit geeft energie om door te gaan.’
  • Van Bilsen Groep B.V. Ermelo – een heel nieuw AMP-concept
  • Van Dalfsen BV Ermelo – van schapenwol naar bodemverbeteraar
  • RouteLogic Ermelo – route optimalisatie software voor de ultieme klantervaring
  • Trigolign BV Vaassen – wieluitlijn-technologie
  • Inclusief Groep BV Nunspeet – technologische innovaties inzetten voor blijvende ontwikkeling van mensen
  • Bakkerij Schuld Elburg/Oldebroek – de energie neutrale bakker van de toekomst
CAI Challenge 2023
CAI Challenge richt zich vooral op innovaties ‘achter de voordeur’. Creatieve Actuele Innovatieve oplossingen op het gebied van sociale connectiviteit, veiligheid (incl. cybersecurity), gezondheid & welzijn, onderwijs & educatie en domotica. Twee kandidaten die hun digitale innovatie onder de aandacht brachten en waar een kundige vakjury de winnaar uithaalde.

Flexyz Harderwijk - ‘sensor-hotel’ - luchtkwaliteitssensor op laadpalen
Het leefklimaat moet worden verbeterd. Denk aan verminderen van hittestress en geluidsoverlast of meten van stikstof. Er is Europese wetgeving in ontwikkeling die lokale overheden verplicht luchtkwaliteit te monitoren en wanneer nodig te verbeteren. Flexyz heeft in samenwerking met een aantal partners een laadpaal uitgerust met een zogenaamd ‘sensor-hotel’ en een app. Door met je telefoon de QR-code op de laadpaal te scannen, kun je meteen de hoeveelheid fijnstof zien. Dit kan simpel worden uitgebreid met andere sensoren. De slimme infrastructuur biedt een schaalbare aanpak voor overheden om luchtkwaliteit e.d. te monitoren om zo de effectiviteit van milieuzones te kunnen toetsen. En burgers kunnen zelf meekijken. Zo wordt er een bijdrage geleverd aan het vergroten van de bewustwording op het gebied van klimaat en het maken van duurzame keuzes.

WINNAAR ’s Heeren Loo Ermelo - Smartlamp monitoring
Mantelzorgers worden overvraagd, maar de zorg ook. Langer thuis kunnen wonen? Hoe kan de zorg bij zorginstellingen maar ook thuis ontlast worden? Daar wil ’s Heeren Loo met hun pilot met de Nobi smartlamp een bijdrage aan leveren. Deze lamp is in staat om de lichaamshouding van een persoon te analyseren en desgewenst verlichting te geven om vallen te voorkomen en om op het juiste moment een zorgmedewerker in te schakelen. Juist het glasvezelnetwerk van CAI Harderwijk kan hierbij voor de benodigde communicatie een belangrijke bijdrage leveren. Benieuwd naar meer informatie of een terugblik?

op www.innovatiehuisnoordveluwe.nl.

Veluwse Innovatieprijs 2023

CAI Harderwijk

Adresgegevens

Julianalaan 43
3843 CA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-410666

Openingstijden

Ma 8.00 - 12.00 uur
Di 8.00 - 12.00 uur
Wo 8.00 - 12.00 uur
Do 8.00 - 12.00 uur
Vr Gesloten
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info