Restaurant De Dolle Griet in Harderwijk bestaat 25 jaar

25 jaar geleden zag JP van der Velde zijn kans schoon om dit pas geopende restaurant in zijn woonplaats Harderwijk over te nemen. Na zijn opleiding middelbare hotelschool werkte JP in Frankrijk, Hotel Okura Amsterdam, Hotel Jan Tabak in Bussum en het Rode Koper in Leuvenum.

Met altijd in zijn achterhoofd het idee om een eigen klein, intiem restaurant te hebben. Waar goed gastheerschap en persoonlijke aandacht de boventoon voeren en waar het eten natuurlijk goed is. Dat alles is in al die jaren erg goed gelukt, getuige het grote aantal vaste gasten waarmee JP al veel lief en leed heeft gedeeld.

In het restaurant zijn menige afspraakjes gehouden en later huwelijken gevierd. Onlangs kwam een echtpaar dat hun huwelijksdiner in de Dolle Griet had gehouden ook weer hun 25 jarig huwelijksfeest vieren. 

Het keukenconcept is uniek in Harderwijk. Alle gerechten zijn qua portionering ongeveer even groot.

Restaurant de Dolle Griet maakt gebruik van veel plaatselijke leveranciers. De Franse keuken is de basis met hier en daar wat internationale invloeden. Terwijl JP zich inleeft in elke gast vaart hij consequent zijn eigen koers en hij heeft het nog steeds erg naar zijn zin. Voorlopig gaat hij dan ook zeker door met het restaurant. 

Om het 25 jarig jubileum te vieren is er een jubileumactie. Voor de prijs van € 25,-* kunnen de gasten kiezen uit 3 gerechten, waarvan 1 dessert, van de gehele menukaart. (*op zaterdag € 30,-).

Op deze manier wil JP zijn gasten extra verwennen. Hij hoopt veel vaste gasten en uiteraard ook nieuwe te begroeten tijdens de jubileumactie van Restaurant De Dolle Griet, Bruggestraat 22 te Harderwijk.

JP voor zijn restaurant Dolle Griet in Harderwijk