Repair Café Harderwijk in 2023: bijna 300 succesvolle reparaties!

Uit het Jaaroverzicht 2023 blijkt dat het Repair Café Harderwijk in het afgelopen jaar weer druk aan het repareren is geweest.

Er waren de vaste maandelijkse Repair Café’s in het clubgebouw van de Jeu de Boulesvereniging en gedurende het voorjaar/zomer elke maand nog een extra reparatiesessie in Ontmoetingstuin De Rietmeen

Net als voorgaande jaren werd er in de Week van de Duurzaamheid een extra Repair Café georganiseerd in Wijkontmoetingscentrum De Aanleg waar veel ouderen langskwamen met hun rollator of rolstoel.

Harderwijkers weten het Repair Café steeds beter te vinden met een grote variatie aan kapotte spullen: veel ‘apparaten waar een stekker aan zit’, maar ook botte messen of tuingereedschap die geslepen moeten worden, kapot huisraad, speelgoed, kapotte kleding of textiel, etc. In totaal werden er in 2023 416 kapotte spullen aangeboden, waarvan er 288 konden worden gerepareerd en daarmee gered van de afvalcontainer!

Uit reacties van de bezoekers blijkt veel waardering voor het Repair Café: men vindt het een ‘geweldige voorziening’ en waardeert de gezelligheid en het contact met de reparateurs. Ook het leerzame karakter wordt door de klanten vaak genoemd: leerzaam om te zien hoe het apparaat wordt gerepareerd, maar ook de adviezen die men krijgt over het belang van onderhoud en schoonhouden van bijvoorbeeld stofzuigers of koffiezetapparatuur.

Het Repair Café houdt ook in 2024 de vaste bijeenkomsten iedere eerste vrijdagochtend van de maand in het clubgebouw van de Jeu de Boulesvereniging. Daarnaast is er van mei t/m september iedere laatste zaterdagochtend van de maand Repair Café in ‘Ontmoetingstuin De Rietmeen’.
 
Voor meer informatie: zie de website: www.repaircafeharderwijk.nl
Voor contact en informatie: [email protected]