Reizende visexpo in Stadsmuseum Harderwijk

In het Stadsmuseum is tot 6 maart de expositie 'Leer van vis' te zien. "Het is een samenwerking met het netwerk Zuiderzeecollecties, aangejaagd door het Zuiderzeemuseum. Een reizende expositie die al op andere plekken te zien is geweest en na 6 maart ook weer verder gaat", zegt museumdirecteur Corien van der Meulen. (Bekijk de video)

Leer van vis gaat over vissenhuiden en laat zien waar dat allemaal voor gebruikt wordt



"Voor mij veel verrassingen", aldus Corien. "Het wordt onder meer gebruikt in schuurpapier en een aantal kunstenaars werkt er mee." Haar favoriet in de collectie? "Prachtige stilettohakken."

Ook visboer Peter van den Berg werkt mee aan deze expositie. "Sinds Corien directeur is geworden van het museum, werken we veel samen. We spreken echt wel dezelfde taal en ik denk dat we beiden ook wel ambassadeurs zijn van Harderwijk."

Voor Peter zijn de toepassingen van vissenhuiden niet geheel nieuw. Hij haalt een portemonnee uit zijn zak. "Van palingleer." Hij heeft ook een attachékoffertje van palingleer. "Mijn vader had palingleren schoenen." Het kan nog gekker. "Een collega van ons heeft zelfs palingleer behang."

De expositie is gratis toegankelijk en is opgezet in de Smeepoortzaal van het museum.

Expositie Leer van Vis Stadsmuseum Harderwijk

Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg

Adresgegevens

Stephensonstraat 2
3846 AK Harderwijk

Telefoon

T. 0341-423723

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 9.30 - 18.30 uur
Wo 9.00 - 18.30 uur
Do 9.00 - 18.30 uur
Vr 9.00 - 18.30 uur
Za 9.00 - 18.00 uur
Zo Gesloten
Meer info