Regionale helden strijden in halve finales Open Nederlands Kampioenschap Poker voor plek in de landelijke finale

In de afgelopen vijf maanden hebben maar liefst 7.000 pokerliefhebbers gestreden in de voorrondes van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. 

In 126 gemeenten heeft een voorronde plaats gevonden, waarvan de winnaar zich rechtstreeks naar de landelijke finale speelde en de overige beste 5% op herkansing mag in de halve finales.

De inzet van de halve finales? Één van de felbegeerde plekken in de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker.

126 voorrondes door heel Nederland.

Van januari t/m mei zijn er 126 voorrondes door heel Nederland gespeeld. Deelnemers konden meedoen en zo de lokale pokerkampioen worden. De winnaars van deze voorrondes hebben zich gelijk gekwalificeerd voor de landelijke finale. De overige beste 5% gaat op herkansing in de halve finales. Tijdens de halve finales wordt er wederom een schifting gemaakt en zal slechts 5% van de spelers zich kwalificeren voor de landelijke finale die op 2 juli plaats vind bij Hotel de Heerlickheijd van Ermelo, te Ermelo. 

Wat staat de winnaar te wachten?

“Het Open Nederlands Kampioenschap Poker is een pokertoernooi voor recreatieve pokerspelers, mensen die het spelletje leuk vinden om te spelen” vertelt Mathijs Jonkers organisator van het kampioenschap. “Vanwege de Nederlandse wetgeving mag de winnaar niets winnen. De winnaar wint daarom een bokaal. Echter dat is niet het enige wat de winnaar te wachten kan komen te staan, want net als bij veel sporten, speelt de winnaar zich met een dergelijke overwinning behoorlijk in de kijker en heeft die een goede kans om een sponsoraanbieding te krijgen om zodoende echte casino toernooien te spelen. Iets waar elke pokerliefhebber weleens van gedroomd heeft toch?” 

De halve finales zijn voor publiek toegankelijk.