Regio Harderwijk stopt met roken!

Het event ‘Stoppen met roken’ komt binnenkort naar Harderwijk. Tijdens een vier uur durende cursusavond worden alle raadsels rondom het roken ontrafeld, waardoor het stoppen met roken gemakkelijk wordt gemaakt.

Rokers leren hoe te stoppen zonder gewichtstoename, trucjes of hulpmiddelen.

Na een jaar is gemiddeld 81 procent van de deelnemers nog steeds gestopt met roken. Ook wordt ingegaan op vragen als waarom mensen roken, waarom stoppen ingewikkeld is ‐ en hoe dat niet moet ‐ en wat men kan verwachten van het leven als ex‐roker. Tijdens de workshop wordt ieder uur een korte rookpauze ingelast.

Het doorroken tijdens de bijeenkomst is namelijk een cruciaal onderdeel van de workshop, omdat nieuwe inzichten alleen blijvend worden aangenomen als je deze zelf gevoeld hebt. Aan het einde van de workshop rookt iedereen zijn of haar laatste sigaret.

Om deel te nemen is motivatie niet vereist.

Alle rokers en ook alle E‐sigaret,‐, gelegenheids‐ en niet verslaafde rokers, sigaren en pijprokers uit de regio Noordwest‐Veluwe en Zeewolde zijn van harte welkom. De kosten zijn 50 euro per persoon met een ‘niet gestopt geld terug garantie’.

De kosten worden door de zorgverzekeraar vergoed. Interesse?

Meld je dan aan voor één van de twee cursusavonden op dinsdag 6 juni of donderdag 22 juni van 18.00 tot 22.30 uur in het CCNV Christelijk College Nassau‐ Veluwe te Harderwijk, Stationslaan 26, ingang Badweg.

De cursus wordt georganiseerd door Medicamus, een organisatie van en voor huisartsen in de regio Noordwest‐Veluwe en Zeewolde. Dit in samenwerking met de Gemeente Harderwijk en Ziekenhuis St Jansdal. Samen slaan zij de handen ineen om rokers van hun verslaving af te helpen. Ook schaatsster Marianne Timmer ondersteunt het initiatief.

Meedoen? Bel of sms je naam, e‐mailadres en voorkeursdatum door naar [email protected] of 06‐
38241741. Voor meer informatie: www.ikstopermee.nl.