Randmeer wil nieuwbouw voor ouderen met lage zorgindicatie

Door Petronella van het Goor - De eigenaar van woonzorgcentrum Randmeer heeft een verzoek ingediend bij de gemeente voor gedeeltelijke sloop en nieuwbouw van het complex.

De eigenaar (Habion) wil er woningen bouwen, bestemd voor ouderen. De hoge zorgindicatie die nodig is voor het wonen in een zorgwoning, maakt dat veel ouderen tussen wal en schip vallen.

Helemaal zelfstandig wonen lukt niet meer, maar ze zijn vaak te weinig zorgbehoevend om in aanmerking te komen voor een zorgwoning. Door de nieuwbouw als woning in de markt te zetten, kunnen die ouderen al wel verhuizen naar Randmeer, eventueel zorg inkopen en doorstromen naar een zorgwoning als de indicatie daarvoor hoog genoeg is.

Het college van burgemeester en wethouders staat hier positief tegenover en wil in principe medewerking verlenen aan de plannen, mits er duurzaam en ‘mooi’ wordt gebouwd. “Het college wil een beeldbepalende locatie en daarom moet er ook echt een mooi gebouw op die plek komen. Een gebouw met het zicht op het water”, aldus wethouder Jeroen de Jong. “Verder moeten we aandacht houden voor de parkeerfaciliteiten zodat het blik niet in het beeld staat.”