Radio Nunspeet viert 30-jarig jubileum

Al dertig jaar verzorgt Radio Nunspeet radio-uitzendingen voor luisteraars in de gemeente Nunspeet en directe omgeving. 

Gestart werd exact op 20 december 1986 met het singletje ‘My favorite waste of time’ van Owen Paul, na de opening door toenmalig burgemeester De Kovel. De piratentijd, waar nog altijd met veel plezier op wordt teruggekeken, was officieel voorbij.

In de loop der jaren heeft het team van Radio Nunspeet, bestaande uit ruim honderd vrijwilligers, een professioneel opererende omroep neergezet. Al dertig jaar voorziet Radio Nunspeet de luisteraar thuis van informatie, actualiteiten en uiteraard muziek. 

Naast radio maken wordt ook de Kabelkrant dagelijks voorzien van een nieuwe update om de kijker op de hoogte te houden van het laatste lokale- en regionale nieuws. Ook Social Media is daar een grote rol in gaan spelen. Radio Nunspeet gaat met de tijd mee. Door continu vernieuwingen toe te passen en de kwaliteit hoog te houden blijft de zender aantrekkelijk voor jong en oud.

Het dertigjarige jubileum is eind november gevierd met alle betrokkenen middels een besloten feest waarbij onder het genot van een hapje en een drankje al die jaren nog eens in vogelvlucht zijn doorgenomen. 

RTV Nunspeet opening in 1986
(Foto: Bram van de Biezen)