​Raadslid GroenLinks Harderwijk-Hierden neemt ontslag

Door Harry Schipper – GroenLinks-raadslid Yvonne Klein Rouweler neemt ontslag als raadslid in de Harderwijkse gemeenteraad.

“Ik kan op dit moment in mijn leven mijn raadslidmaatschap niet op een gezonde manier combineren met de verplichtingen die ik heb in zowel mijn privéleven als in mijn werk”, geeft Klein Rouweler als verklaring voor het opzeggen van haar raadslidmaatschap.

Klein Rouweler heeft haar ontslagbrief persoonlijk overhandigt aan de voorzitter van de raad, burgemeester Harm Jan van Schaik. “Het is teveel van het goede”, motiveerde het raadslid, dat als eenmansfractie veel werk op zich af zag komen.

Yvonne Klein Rouweler zette ondanks het niet vol maken van haar eerste raadsperiode haar stempel op een aantal thema’s, waarvan duurzaamheid en vergroening van de gemeente hoog bovenaan haar lijstje prijkten.

Donderdag is de laatste raadsvergadering waaraan Klein Rouweler deelneemt. Wie haar in de gemeenteraad opvolgt is nog niet bekend. Nummer twee op de kieslijst is Oussama Elhajjaji, maar het is vooralsnog onduidelijk of hij bereid is de zetel voor GroenLinks te gaan bezetten.