​PvdA Harderwijk wil opheldering over nieuwe dienstregeling

De buslijn 1 in Harderwijk wordt aangepast. Reizigers vanuit Wittenhagen en Tweelingstad kunnen nu gebruik maken van lijn 104. Volgens Wilco Bos van de PvdA Harderwijk is buslijn 104 echter geen goede vervanger.

De PvdA wil opheldering van het College over de nieuwe dienstregeling: Fractievoorzitter Wilco Bos: "Eind 2016 werd lijn 3 opgeheven. Een jaar later moest lijn 2 eraan geloven, en nu wordt lijn 1 fors ingekrompen, en bedient zowel een aantal wijken als het ziekenhuis niet meer". 

Wilco Bos: "In een reactie lezen we dat het niet zo erg is, want reizigers vanuit Wittenhagen en Tweelingstad kunnen probleemloos gebruik maken van lijn 104. Die haltes zouden binnen 500 meter lopen liggen. En die reactie vinden wij bijzonder. De provincie, of Keolis, denkt blijkbaar dat Harderwijk zo klein is dat alles binnen 500 meter ligt. En dat terwijl inwoners die in de flats aan de Goeman Borgesiuslaan wonen, ongeveer 850 meter moeten lopen naar de dichtstbijzijnde halte".

"Stadslijn 1 rijdt voortaan tevens niet meer langs het ziekenhuis, waardoor mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer en naar het ziekenhuis moeten uit verschillende wijken nu geconfronteerd worden met een fors langere reistijd, een extra overstap en wellicht hogere kosten. De provincie gaat weliswaar over de dienstregeling, maar als gemeente heb je ook invloed. Wij willen graag van het College weten wat zij vinden van deze verschraling, en welke stappen ze hebben genomen om dit te voorkomen, daarom hebben we schriftelijke vragen gesteld", aldus Bos.

Het College wordt ook gevraagd hoe ze gaan voorkomen dat er de komende jaren nog meer lijnen gaan verdwijnen.