Puur Uitvaartzorg en Theater Boven Water brengen verhalen over de dood tot leven

Theater Boven Water maakt geïmproviseerd theater op basis van verhalen uit het publiek. Sommige verhalen laten zich makkelijk vertellen en liggen op het puntje van de tong, andere ervaringen worden vaak in stilte beleefd.

Om meer podium te geven aan verhalen die leven, maar niet zo gemakkelijk gedeeld worden organiseren Puur Professionele Uitvaartzorg en Theater Boven Water op zondag 2 februari twee voorstellingen in Theater de Kluit in Zeewolde.

In de middag (14.00 uur) spelen ze verhalen van mensen, die een dierbare moeten missen of afscheid aan het nemen zijn. Deze geïmproviseerde voorstelling heeft het thema: ‘Door zonder jou’. De dood zal in deze voorstelling ongetwijfeld in verschillende gedaantes ‘voorbij komen’, maar de hoofdrol zal weggelegd zijn voor het (samen) (be)LEVEN! Zowel van de laatste fase van het leven als van de rouwperiode daarna.

In de avond (19.00 uur) kunnen mensen uit de palliatieve zorg / rouwzorg en/of uitvaartbranche kennis te maken met deze vorm van theater door zelf te ervaren hoe bijzonder het kan zijn wanneer je persoonlijke (werk)ervaring wordt vertaald in spel, muziek, beweging, zang of poëzie. Deze voorstelling heeft het thema: ‘Troostwerk’.

Kortom, op zondag 2 februari verhalen over rouw en verlies, maar zeker ook over liefde, humor, troost en geluk,… en alles wat daar tussen zit!

Kaarten: 10,- incl. welkomstdrankje

Je kunt reserveren voor de middag/avond voorstelling door een mail te sturen naar info@de-kluit.nl onder vermelding van je naam en hoeveel kaarten je wilt reserveren. Of kijk op de website www.puuruitvaartzorg.nl.

FOTO: Lex de Lang