Protestantse gemeente Harderwijk kiest voor Plantagekerk

De Protestantse Gemeente Harderwijk bundelt de kerkelijke activiteiten vanaf januari 2017 in de Plantagekerk aan de Stationslaan.

We ontmoeten elkaar in.... de Plantagekerk. De Morgenwijk en wijkgemeente De Poorten nemen in januari 2017 gezamenlijk hun intrek in de Plantagekerk. Dit besluit heeft de Algemene kerkenraad op 24 mei na zorgvuldige afweging en in goede sfeer genomen. 

Zondag 29 mei is in alle diensten de volgende kanselboodschap voorgelezen. De Nieuwe Kerk en de Stadsdennenkerk worden eind januari 2017 overgedragen aan de kopers.  

Tot bundeling van de diensten en activiteiten onder één dak was al eerder besloten. Daarbij ging de keus tussen de Plantagekerk en de Veldkampkerk. Onlangs besloot de kerkenraad prioriteit te geven aan vervulling van de derde predikantsplaats en af te zien van grote investeringen in een kerkgebouw. Gelet op deze beperking viel de keus op de Plantagekerk. Doorslaggevende argumenten naast de kosten waren onder andere een grotere functionaliteit en een goede jeugdruimte. Verder wordt met de Stichting Plantage gesproken over mogelijke samenwerking.
 
De Veldkampkerk was al buiten gebruik en wordt afgestoten. De Regenboog in Drielanden, gezamenlijk eigendom van de Protestantse Gemeente en de Hervormde Gemeente, blijft in gebruik.

De kerkleden krijgen nog gelegenheid zich over het besluit uit te spreken. De gemeente gehoord hebbend neemt de algemene kerkenraad op 28 juni een definitief besluit.