Projectweek tweetalig vwo RSG Slingerbos | Levant met Spanje en Italië

Afgelopen week hebben 12 leerlingen uit klas 3 van het tweetalig vwo deelgenomen aan een internationale projectweek. 

De RSG werkt al ruim 7 jaar succesvol samen met de scholen uit El Encinar in Spanje en Badia Polesine in Italië. De 12 geselecteerde leerlingen waren allemaal host van een Spaanse of Italiaanse leerling. Samen hebben ze onderzocht wat duurzaamheid is en hoe we ons leven duurzamer in kunnen richten. Het resultaat is verwerkt in verschillende filmpjes en tijdschriften over duurzaamheid. Alles in het Nederlands, Engels, Spaans en Italiaans of een combinatie daarvan.

Er stond ook een fietstocht op Texel op het programma. Het Juttersmuseum was de eerste bestemming en al snel kwamen de leerlingen erachter dat de meest vreemde spullen op Texel aanspoelen. Niet alleen flessen, slippers en visnetten, maar ook skischoenen en flessenpost. Het fietsen in de duinen van Texel bleek voor de Spanjaarden en Italianen een hele cultuurshock.

Met harde tegenwind op een fiets door de duinen vraagt een hoop van je conditie als je het niet gewend bent, maar eenmaal aangekomen op het strand bleek het de fietstocht meer dan waard. Schoenen uit en het water in, genieten van de prachtige omgeving en even bijkomen. Daarna als kers op de taart pizza eten bij de pizzeria in Den Helder waar de bediening Spaans en Italiaans sprak. Al met al een leuke, leerzame week waarin naast kennisuitwisseling het uitwisselen van cultuur een grote rol speelde. 

RSG Slingerbos Harderwijk uitwisselingsproject