Profvoetballer Bram van Polen opent multisportveld bij RSG Slingerbos

Bewegen is belangrijk voor leerlingen. Het helpt niet alleen bij fit blijven en gezond leven, maar bevordert ook de concentratie en het zorgt dat leerlingen beter tot leren komen. Op RSG Slingerbos in Harderwijk is daarom op 10 januari het multisportveld geopend.

Geen sportveld voor in de lessen, maar juist voor in de pauzes.

Profvoetballer Bram van Polen (PEC Zwolle), die zelf op het RSG heeft gezeten, opende het sportveld samen met sportklasleerling Chiel.

‘Bewegen is gezond en belangrijk voor je. Ik zou willen dat ik dit had gehad toen ik hier op school zat!’ aldus van Polen ‘Nu mijn dochter binnenkort naar de middelbare school gaat vind ik het wel mooi om te zien dat het buitenspelen niet op hoeft te houden bij groep 8.’

Directeur Susanne de Boer beaamt dat. ‘Bewegen is belangrijk voor onze leerlingen. Niet alleen fysiek, maar ook voor de concentratie en voor de verbinding met elkaar. Samen een balletje kunnen trappen of basketballen in de pauzes zorgt dat je je energie kwijt kunt, maar het zorgt ook dat je vrienden maakt en dat is op de middelbare school heel belangrijk!’

Sinds het sportveld is aangelegd wordt er al elke pauze veel gebruik van gemaakt, nu het officieel geopend is, staan de leerlingen dan ook meteen klaar om een balletje te trappen. Al zijn ze ook wel onder de indruk van van Polen. ‘Zou hij een contract voor me kunnen regelen?’ fluistert een leerling tegen een klasgenoot. Namens ‘GA! Harderwijk’ overhandigt van Polen ook een nieuwe bal voor op het veldje. En dan kan het eerste doelpunt van de middag worden gescoord!

Opening sportveld RSG Harderwijk