Problemen AIRCO Skoda of elk ander merk auto

Mijn airco wordt niet koud, de auto airco stinkt, hij ruikt vies, of ruikt niet fris, hij werkt niet, airco werkt niet goed.  Als u een van deze klachten heeft adviseren wij u om naar de garage te komen voor een gratis aircocheck.

De klacht mijn airco wordt niet koud, kan verschillende oorzaken hebben.

Eerst gaan we diagnose stellen en controleren we of er voldoende koudemiddel (R134a) in het aircosysteem zit. We sluiten de airco machine aan om te zien of er druk en dus koudemiddel  in het systeem zit.  Als er druk in het systeem zit wordt dit leeggezogen en gewogen om te kijken of dit voldoende is om het te laten werken. Zo niet, wordt het systeem afgevuld met het juiste gewicht aan koudemiddel. Vaak is het probleem daarmee opgelost.

Koude middelcircuit Autobedrijf Harderwijk

Als later blijkt dat de aircopomp niet wordt ingeschakeld kan er daarnaast alsnog een elektrisch probleem zijn. Na enkele metingen kunnen we dat zien.  Als er geen druk in het systeem zit wordt deze eerst afgeperst met stikstof om een eventuele lekkage op te sporen. Indien nodig wordt met u een reparatie advies doorgenomen.

Een zwak punt in het aircosysteem is de condensor, steenslag en pekel zijn de grootste vijand!

Condensor Autobedrijf Harderwijk airco

De auto fabrikant adviseert elke twee tot drie jaar uw Skoda of elk ander merk een airco servicebeurt te geven.

Waarom? Aangezien op uw auto een open systeem is gebouwd betekent dit standaard een verantwoorde lekkage van 10 % per jaar. Dit houdt in dat de werking elk jaar achteruit gaat omdat er steeds minder koudemiddel aanwezig is.

Als het aircosysteem geserviced word dan wordt tijdens het leeg zuigen het koudemiddel gereinigd en gezuiverd. Het slijpsel en vocht kunnen uw pomp niet langer beschadigen.      

Wij werken met het Aircoservice station van Bosch.                                 

Aircoservice systeem van Bosch
Door uw airconditioning installatie een volgens de Skoda of ander merk auto fabrieksvoorschriften een servicebeurt te geven voorkomt u onverwacht uitvallen en de daarbij behorende hoge kosten. 

Voorkom dure reparaties, laat uw aircosysteem servicen.

Airco service Autobedrijf Harderwijk


Maak nu een afspraak voor een Airco Service Beurt 

Airco service Autobedrijf Harderwijk
 

Autobedrijf Harderwijk - Hans van den Broek

Adresgegevens

Reaumurstraat 10-A
3846 BZ Harderwijk

Telefoon

T. 0341-430446

Openingstijden

Ma 8.00 - 17.00 uur
Di 8.00 - 17.00 uur
Wo 8.00 - 17.00 uur
Do 8.00 - 17.00 uur
Vr 8.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info