Prima aftrap voor Sparta-springers uit Ermelo en Harderwijk

Afgelopen zaterdag werd in de Wethouder Balverszaal in Ermelo de eerste van drie teamwedstrijden trampolinespringen gehouden voor het district Oost-Nederland. De springers van Sparta trokken goed van leer in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

C- en D-team winnen eerste wedstrijd

In de E-klasse sprong het nieuw instap-team van Sparta met Chemène Hazelof, Danique Middelwijk en debutanten Thijn Helming en Sofie van Beekhuizen.  Met drie prima oefening-rondes, waarbij Danique en Chemène zelfs al een mooie keuze-oefening sprongen, sprong dit jonge team zich verrassend naar het brons. Een goede uitgangspositie voor de volgende wedstrijd.
 
In de D-klasse sprongen het D8-team met Jula Arends, Laurens Bos, Caro Binnerts en Merel van de Kamp  en het D7-team met Annamay de Bruijne, Femke Elzinga, Fleur de Rook en Ranita Jansen.

Het D7-team, met 2 nieuwkomers in de D-klasse, liet mooie nieuwe oefeningen zien en wist geheel onverwacht op de derde plaats te eindigen. De D8-springers, die zowel netjes als moeilijk sprongen, wisten het goud binnen te slepen, met een punt voorsprong op de concurrenten van KDO-Apeldoorn.
 
In de hoogste districtsklasse C kwamen twee teams van Sparta uit: C6, bestaande uit Nynke van der Veen, Sandra Schaftenaar en Sandra Rakhorst, moet het 2 wedstrijden zonder 4e springer stellen en dat betekent dat er geen springer fout mag gaan. De druk was hoog, maar het team hield stand. Alle oefeningen werden uitgesprongen.

De jury was echter streng en het team eindigde op de 8e plaats in het eindklassement. Het C5-team, met Britt Stoel, Zara Dijkema, Rhodé van den Brink en Jilde Hagen behaalde bij de verplichte ronde een voorsprong van 3 punten. In de keuzerondes, waar ook prima oefeningen werden gescoord, kwam de concurrentie schoorvoetend dichterbij. Maar het team behield de voorsprong en mocht het goud in ontvangst nemen.
 
Een prima start van het nieuwe seizoen. 

Sparta trampoline springen