Postduivenvereniging de Eendracht huldigt voor de laatste keer haar kampioenen en jubilarissen

Op 4 november 2023 heeft postduivenvereniging de Eendracht voor de laatste keer in haar 85 jarig bestaan de kampioenen en jubilarissen gehuldigd. De vereniging heeft in het voorjaar van 2023 besloten zichzelf op te heffen.

Het actieve leden aantal verminderde en het bleek lastiger te gaan worden om het vereiste aantal leden voor de inkorvingen te krijgen

Dat de vereniging zich opheft in het jaar dat deze 85 jaar bestaat is een toevalligheid aldus voorzitter Co Schaftenaar. "Onze leden hebben zich kunnen aanmelden bij zusterverenigingen in de omgeving. De meeste actieve leden hebben zich aangemeld bij Postduivenvereniging de Toekomst in Harderwijk. Deze vereniging is nu de enige postduivenvereniging in Harderwijk".

Voorzitter Co Schaftenaar huldigde de generaal kampioenen van 2023 op zijn bekende wijze. Aalt Hoogland werd gehuldigd voor zijn 40 jarig lidmaatschap.

Gerwin Boonen huldigde namens de vereniging Co Schaftenaar voor zijn 50 jarig lidmaatschap.

Co werd voor zijn jarenlange zitting in het bestuur verrast door een afvaardiging van het afdeling 8 bestuur die namens de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie een oorkonde en de Bronzen NPO Speld uitreikte.

Generaal Kampioenen 2023

1 G. Beelen en zn. 2 Comb. van de Brink -van Hetten 3 Comb. T. Stols-Timmer en zn 4 G. Luijtjes 5 Comb. Lysanne Mostert 6 Comb. Boonen 7 E. van Pijkeren

8 E . van de Hoek 9 Comb van den Dragt 10 Comb. F. Luijtjes en zn