Postduivenvereniging de Eendracht huldigt kampioenen en jubilarissen

Gert Boonen ontvangt bronzen NPO speld en oorkonde van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie. 

Jubilarissen duivenvereniging
Op een druk bezochte feestmiddag op 2 februari heeft postduivenvereniging de Eendracht haar kampioenen en jubilarissen gehuldigd. Gert Boonen ontving de bronzen speld en oorkonde van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie.

Kampioenen 2018
Voorzitter Co Schaftenaar benoemde elk van de generaal kampioenen. Hij stelde dat men, om bij de kampioenen van de Eendracht te komen, hun beste beentje voor moeten zetten. Verslappen betekent een terugval. Ook gaf hij aan dat de kampioenen van de Eendracht zich ook terugzien op ere podia van diverse samenspelen zoals kring, regio en afdeling. Ook op het nationale vlak staan de leden hun mannetje. Veel leden van de Eendracht  staan tijdens het vliegseizoen op teletekst vermeld, vaak alleen weggelegd voor de eerste tien duiven die in een groot verband zich als eerste melden.

1e generaal kampioenen zowel onaangewezen als aangewezen voor 2018 zijn Gerrit en Christiaan Beelen. Deze prolongeren hun titel. Voorzitter Co Schaftenaar gaf aan dat beide gezien mogen worden als een sport duo die hun duiven tot grote prestaties weten te brengen.

Jubilarissen

Postduivenvereniging de Eendracht kende 3 jubilarissen die in het zonnetje werden gezet.
  • Fred Luijtjes werd als eerste gehuldigd voor zijn 25 jarig lidmaatschap van de Eendracht.
  • Wout Smienk 40 jaar lid was vanwege drukke werkzaamheden niet aanwezig.
  • Sam van de Brink werd gehuldigd vanwege zijn 50 jaar lidmaatschap.
  • Voor elk van de jubilarissen was een persoonlijk woord.

Bronzen speld en oorkonde van de NPO

Gert Boonen ontving uit handen van voorzitter Co Schaftenaar, namens het bestuur van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie, de bronzen speld en oorkonde NPO vanwege zijn jarenlange inzet voor de duivensport en vereniging. Hier ging een zittingsperiode in het bestuur van ruim 20 jaar, als verenigingspenningmeester, aan vooraf.

De feestmiddag werd besloten met een grote verloting en een dankwoord richting aanwezigen en de activiteiten commissie.

Gert Boonen ontvangt Bronzen speld en oorkonde van de NPO