Popschool Harderwijk heropent deuren voor lessen

Popschool Harderwijk heeft besloten haar deuren weer open te stellen voor individuele muzieklessen. Dit gebeurt vanaf maandag 25 mei, gefaseerd en volgens de richtlijnen van het RIVM.

Hoewel het online lessen een succes is gebleken, is de Popschool toch heel blij dat er weer gestart kan worden met fysieke lessen!

Vooralsnog starten in Het Oude Stadhuis op de Markt alleen de één-op-één (privé)lessen en dat betekent dus dat er nu nog geen duolessen, groepslessen en bandcoaching wordt gegeven. Deze starten in een latere fase.

Drie fases
De lessen starten in drie fases op: Vanaf maandag 25 mei starten de disciplines gitaar, bas, toetsen/piano, drum, saxofoon en muziekproductie. Omdat de richtlijnen voor zang verschillen starten de (privé) zanglessen in fase 2, vanaf 8 juni. En zolang er vanuit de overheid niet wordt besloten weer te gaan terugschalen, zullen vanaf 15 juni in fase 3, de duolessen, groepslessen en bandcoaching weer beginnen.

Protocol
Het overgaan van de online-lessen naar de fysieke vorm zal onder een streng protocol worden uitgevoerd. Zo is er extra aandacht voor hygiëne. De instrumenten worden bijvoorbeeld voor iedere les ontsmet en er is in alle lokalen desinfecterende handgel aanwezig. Met pijlen is een nieuwe routing aangebracht in het gebouw. Er geldt éénrichtingsverkeer. In de lokalen wordt met stickers 1,5 meter afstand aangegeven.

Meer info en het protocol zijn te vinden op de site van de Popschool