Popschool en Cultuurkust willen een Oud Stadhuis waar muziek in zit!

Popschool Harderwijk en Cultuurkust hebben gisteren een intentieverklaring ondertekend voor een gezamenlijke invulling van het Oude Stadhuis in Harderwijk

Dit partnerschap benadrukt dat dit Stadshuis met een cultureel en publiek karakter de stad Harderwijk enorm kan versterken.

De wens van de Popschool  om in het gebouw te blijven geeft een concrete toekomst aan het plan dat Cultuurkust voor het Stadhuis heeft ingediend. Dit plan is duurzaam, succesvol en creëert meerwaarde voor de stad. Met deze verklaring willen ze een signaal geven aan het bestuur en de inwoners van Harderwijk.

De succesvolle open dag van de Popschool afgelopen zaterdag bewijst het nog maar eens. De Popschool hoort samen met Cultuurkust thuis in het Stadhuis. Deze samenwerking biedt meer ruimte aan talent op het gebied van muziek en theater en het gebouw kan uitgroeien tot een culturele ontmoetingsplek waar Harderwijkers en bezoekers zich meer dan thuis voelen. Het pand leent zich hier uitstekend voor,  is al volledig ingericht op muziek en beschikt over veel nodige faciliteiten. Zonde om daar niets mee te doen!

Jeffrey Migchelsen, namens bestuur van de Popschool: 'De samenwerking met Cultuurkust biedt een uitgelezen kans om Het Oude Stadhuis letterlijk het culturele hart van Harderwijk te laten zijn’. En zoals ook Marijke Licher, directeur Cultuurkust, benadrukt: 'De verbinding met de Popschool maakt van het oude stadhuis het culturele tHUIS voor Harderwijkers en een feest voor nieuw publiek,  en samen komt er een breed financieel draagvlak. Bovendien verwachten we, naast de culturele impuls door ons gezamenlijk plan, dat de toevoeging van cultuur op de Markt ook voor aanzienlijk meer bezoekers zorgt en daar zal de omliggende horeca ook van profiteren ’. 

Omdat het college van B&W binnenkort een besluit neemt over de invulling van het Oude Stadhuis, zijn de beide partners een Facebook actie begonnen. Zij willen hun plannen graag realiseren en vragen respons vanuit de Harderwijker samenleving en politiek bestuur om in het Stadhuis talenten en mensen een plek te geven en de culturele maatschappelijke functie te behouden voor de stad.
Het volledige plan voor het oude stadhuis is beschikbaar op:  www.cultuurkust.nl