Popronde komt weer naar Harderwijk

De Popronde heeft haar volledige selectie voor de editie van 2018 bekendgemaakt. Uit meer dan 1000  inschrijvingen zijn 148 talentvolle bands en artiesten gekozen die vanaf 13 september zullen meereizen met het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland.

Zij werden geselecteerd door een commissie bestaande uit circa 140 muziekprofessionals.

Popronde Harderwijk op zondag 14 oktober 2018.
Op 14 oktober strijkt de Popronde weer neer in het centrum van Harderwijk. De line up wordt pas 5 weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt, maar duidelijk is dat ook dit jaar weer de meest talentvolle acts naar Harderwijk komen, en zo in de voetsporen treden van Kensington/Dotan/DeStaat/Blaudzun/LucasHamming/SuetheNight/Haevn/Rondé/ Jeangu Macoory etc.. die in het verleden op Popronde stonden, voor ze doorbraken bij het grote publiek.

De acts die mee mogen touren met de Popronde worden geselecteerd door een selectiecommissie, die bestaat uit onafhankelijke professionals die artistiek-inhoudelijk werkzaam zijn in de muzieksector.

In 2018 werd deze commissie uitgebreid naar 143 leden, onder wie Githa Biekman (AT Bookings), Froukje Bouma (Spec.), Peter van der Ploeg (NRC), Anna Veenstra (Melkweg), Erik van Holland (FunX) en Tinka Hoek (Paradiso). Alle leden van de selectiecommissie zijn te vinden op www.popronde.nl/selectiecommissie.
 
De Popronde wordt in nauwe samenwerking met lokale organisaties op muziekgebied georganiseerd. Gemeenschappelijk doel is signalering en promotie van talent, doorstroom naar een groter publiek en voeding van de Nederlandse popmuziek.