Programma Popronde Harderwijk 2019 bekend

Het grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 41 steden aan, Harderwijk maakte vandaag haar programma bekend. O.a. TESSEL, Trickebolt en Lorrèn komen op zondag 13 oktober naar het centrum van Harderwijk.

Popronde vindt in Harderwijk plaats op zondag 13 oktober. Meer dan 25 acts presenteren zich bij 12 deelnemende locaties. 

Nieuwe locaties
Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast café’s en poppodia fungeren ook mooie locaties zoals de Vischpoort en het oude stadhuis bijzondere plekken als podia. De Popschool en het Huis van de stad zullen podium bieden in het vers verbouwde oude stadhuis.

Programma Popronde Harderwijk op zondag 13 oktober. 
Om 13.00 start het programma van Popronde Harderwijk in de Vischpoort, daar zijn drie akoestische sessies van Valentino, Port of Call en Adam & the Wild. Om 15:00 vervolgt het programma in verschillende plekken door het centrum. O.a. Catharinakapel, Café Gauwigheid en, nieuw dit jaar, De Graag van Gelre openen hun deuren voor verschillende optredens.
 
Vanaf 22.15 uur is Sir Jack de plek waar de afterparty losbarst, met Band Barry de Wit en Druiprek wordt er gedanst tot in de late uurtjes.
 
Alle concerten zijn gratis toegankelijk!

 
Naast Harderwijk strijkt de Popronde dit jaar ook neer in Amersfoort, Zwolle, Apeldoorn, Utrecht en nog 36 andere steden door het hele land.
 
Over de Popronde
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 12 september tot en met zaterdag 30 november reizen de 145 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.
 
Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag  en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, De Staat, Chef’Special en Mr Weazly die vorig jaar op de Popronde Harderwijk afterparty in Sir jack stond en afgelopen zomer Lowlands heeft platgespeeld.
 
Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2019 en het programma van de steden op www.popronde.nl