’Podium Plantagekerk’ van start met concerten op de zaterdagmiddag

Harderwijk heeft er een nieuw podium bij. In de pas gerenoveerde Plantagekerk bij de binnenstad gaat op zaterdag 1 april ‘Podium Plantagekerk’ van start. 

Het wordt een reeks van maandelijkse informele concerten op de zaterdagmiddag. Podium Plantagekerk wordt geopend door leden van kleinkoor Caprice met koren en koralen uit de Johannes Passion van Bach.

Op 6 mei verzorgt Marinus van Steenwijk een pianoconcert. De toegang is gratis, een collecte aan de uitgang moet de onkosten dekken. Aanvang is 16.00 uur, vanaf half vier staat er een wijntje klaar.

De Plantagekerk leent zich door zijn akoestiek en ligging aan de Stationslaan goed voor muzikale activiteiten. Diverse koren, orkesten en solisten hebben er voorheen opgetreden. Met Podium Plantagekerk wil de kerk zich opnieuw beschikbaar stellen voor culturele activiteiten, ook van derden. Initiatiefnemer is Adriaan Sterken, ook al jaren de motor achter de periodieke cantatediensten met Bach-muziek in de Protestantse Gemeente Harderwijk.

Onder het motto ‘De Johannes, een uurtje voorproeven’ geven leden van kleinkoor Caprice op 1 april een voorproefje van de Johannes Passion. Uitgevoerd worden koren en koralen uit dit muziekwerk. Caprice voert De volledige passie voert Caprice zaterdag 8 april uit in de Grote kerk.

Plantagekerk concert