Schrijf je in voor het Poëzie - en Prozafestival van Apollo Harderwijk

De Stichting Literaire en Culturele Kring Apollo uit Harderwijk bestaat dit jaar 30 jaar. Er is een schrijfwedstrijd georganiseerd en een festival op 24 september 2016.

Apollo viert feest in Harderwijk!

Op 24 september organiseert de stichting een poëzie – en prozafestival. Apollo wil op die dag uitpakken met een aantal activiteiten. Op de site van Apollo  is hierover informatie te vinden.
 
Apollo heeft door de jaren heen veel literaire bijeenkomsten georganiseerd met vele bekende schrijvers. Ook lokale dichters en schrijvers krijgen regelmatig aandacht.

Schrijfwedstrijd met mooie prijzen

Voorafgaand aan het festival organiseert Apollo in samenwerking met Heel Nederland Schrijft en uitgeverij Wedding een schrijfwedstrijd. Voor die schrijfwedstrijd kan men zich tot 1 september 2016 aanmelden via www.heelnederlandleest.nl/schrijfwedstrijd-apollo-2016.html .

Thema is ‘Als ik aan Harderwijk denk…’. Naast publieksprijzen zijn er ook juryprijzen te winnen. Voor elk beste gedicht en verhaal looft de jury boekenbonnen uit, elk ter waarde van € 150,00. De tweede prijzen bedragen boekenbonnen ter waarde van € 100,00 en de derde prijzen elk € 50,00. De prijzen worden uitgereikt tijdens de feestavond van het festival in de Catharinakapel. Verder worden de 30 beste verhalen en de 30 beste gedichten in de gelijknamige bundel opgenomen.

Activiteiten

Het festival op 24 september wordt geopend in aanwezigheid van de eerste stadsdichter van Harderwijk en mede oprichter van Apollo Joz Brummans. De opening is tevens de start van een groot stadsgedicht, waaraan iedereen die dag tekstueel een bijdrage kan leveren. ’s Ochtends zijn er enkele workshops in de bibliotheek. Er is een stadsrondleiding langs verschillende poëzietegels in Harderwijk. Theaterwerkplaats Harderwijk geeft ’s middags in de Catharinakapel een voorstelling geïnspireerd op enkele oude stadsgedichten. Ook is er die middag een open podium. Deelname aan de activiteiten overdag is gratis. Voor deelname aan de diverse activiteiten kan men zich aanmelden via [email protected]

Feestavond

Het fesitval wordt die dag ’s avonds afgesloten met een feestelijk avondprogramma in de Catharinakapel. Hoofdgast die avond is dichter en schrijver Bart Chabot. De band Jumpin’ Jive zal de avond muzikaal omlijsten.
Meer informatie daarover kan men krijgen via www.catharinakapel.nl

Bekijk hier het programma. 

Programma poezië en proza festival Harderwijk