Plan voor nieuwe seniorenwoningen in Hierden

Door: Petronella Polinder - Er ligt bij de gemeente Harderwijk een plan voor seniorenwoningen aan de Ooster Mheenweg in Hierden. Het gaat in totaal om zes of zeven woningen. Drie huurwoningen tot maximaal zeshonderd euro per maand en drie of vier koopwoningen van rond de 220.000 euro. 

Het verzoek is al een jaar geleden ingediend.

Het college van burgemeester en wethouders heeft bekend gemaakt in principe medewerking te verlenen aan het plan. Dit door een bestemmingsplanwijziging planologisch mogelijk te maken. De bestemming van de grond waarop de initiatiefnemer, Van den Brink Vastgoed, wil bouwen, de grond tegenover de brandweerkazerne, heeft nu een agrarische bestemming. 

Het middelste van de drie leegstaande percelen, heeft de voorkeur van zowel de gemeente als de initiatiefnemer, omdat er daardoor twee doorkijkjes blijven naar de weilanden erachter.

Er is volgens de initiatiefnemer in Hierden veel vraag naar seniorenwoningen, helemaal nu er op de Hoge Varen minder wordt gebouwd voor senioren dan verwacht. Het perceel op de Ooster Mheenweg ligt dichtbij de andere seniorenwoningen, dichtbij het centrum en dichtbij de kerk. En het is de enige locatie in het centrum waar nog woningbouwmogelijkheden zijn.

De volgende stap is het opstellen van een intentieovereenkomst tussen Van den Brink Vastgoed en de gemeente Harderwijk, waarin het kostenverhaal wordt opgenomen. Alle kosten voor de bestemmingsplanwijziging, ook de onderzoeken die de gemeente daarvoor verplicht kan stellen, zijn voor rekening van de initiatiefnemer.

Het kan nog jaren duren voor de seniorenwoningen er komen, er is alleen nog een principebesluit genomen.

Daarna volgt de bestemmingsplanwijziging, wat vaak een jaar of langer in beslag neemt. Ook kan er door omwonenden of belangstellenden bezwaar worden gemaakt tegen de plannen.

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info