Pieter de Graaf DAY & NIGHT – A Tapestry of Life

Pieter de Graaf, een veelzijdig talent als pianist, componist en producer, staat op vrijdag 12 april in de  Catharinakapel. Pieter heeft door de jaren heen een indrukwekkende muzikale reis afgelegd. 

Van het spelen in diverse bands en orkesten over de hele wereld tot Mysteryland en ADE met zijn eigen muziek en het componeren voor films en documentaires tot promotiecampagnes voor namen als Magnum en GOSH Charity, belicht Pieter zijn artistieke veelzijdigheid

In 2020 won Pieter een Edison in de categorie 'Neo-klassiek' en heeft hij tientallen miljoenen streams op digitale platformen als Spotify en Apple Music.
 
Als getraind jazzpianist op het conservatorium overstijgt Pieter grenzen tussen genres, van klassiek tot jazz, van pop tot hiphop en wereldmuziek. Hij benut de piano op onconventionele wijze; rubberen hamers voor diepe kick drum geluiden, chopsticks voor percussieve elementen, tape op de snaren en doeken tussen de snaren om het geluid te bewerken. Daarnaast gebruikt hij van alles om bij te dragen aan de sonische verrijking van zijn muziek: van wijnflessen, ruitenwissers, bromtollen en zijn stem tot analoge en digitale synthesizers.
 
Ook live spreekt Pieter zijn diversiteit; van intieme melodieën die je laten wegdromen tot sensationele arrangementen met spectaculaire lichtshows. Daarnaast is er altijd een hoop improvisatie te horen, zo weeft Pieter verschillende composities aan elkaar zodat de show één reis wordt door verschillende werelden.
 
Met het project 'DAY & NIGHT, a Tapestry of Life', onderzoekt Pieter de uitersten van zijn emoties. Met 'Day' stort Pieter zich op rustige piano composities, terwijl 'Night' elektronische en opzwepende stukken bevat. Deze muzikale dualiteit vormt samen een harmonieus weefsel dat zowel overdag als 's nachts beluisterd kan worden. Ga voor tickets en meer informatie naar www.catharinakapel.nl
                                                                                                                                                                                            
 
Catharinakapel
Klooster 1
3841 EN Harderwijk
 
Pieter de Graaf DAY & NIGHT – A Tapestry of Life
Vrijdag  12 april 2024
Aanvang: 20:15
Ticket: €20,50

Piter de Graaf
(Foto IAMKATA)

Stad als Podium Harderwijk

Adresgegevens


Harderwijk

Meer info