Pietenband TNM1 zet basisschool De Veste in Harderwijk op stelten

Pietenband TNM1 zet De Veste op stelten. Harderwijk 4 december. De kinderen op de Basisschool De Veste in Harderwijk werden op vrijdag 4 december tijdens hun les plotseling gestoord door een ontzettend kabaal.

Vanaf de bovenste verdieping klonk luid getoeter en tromgeroffel. Nieuwsgierig en een beetje geschrokken keken de kinderen waar het geluid vandaan kwam. Wat bleek, de landelijke bekende Pietenband Toeter Nog Maar 1 was door de schoorsteen op de bovenverdieping aangekomen.

Van boven naar beneden marcheerde de band door de school en alle kinderen volgden naar de gymzaal. In de gymzaal ontstond vervolgend groot feest. De Pietenband speelde, zong en danste door de zaal en iedereen deed mee. Het was een wonder dat het dak er niet af vloog. Zelfs Sinterklaas die ook op de school aanwezig was, kon de Pietenband TNM1 niet tot bedaren krijgen en deed op zijn stoel voorzichtig wat danspasjes mee. Even plotseling als ze gekomen waren, verdwenen de toeteraars. De kinderen in een feeststemming en een beetje confuus achterlatend.