Parket en vloerverwarming?

Vloerverwarming is al jaren een populaire vorm van verwarming en steeds vaker worden parket, houten vloeren en vloerverwarming in één adem genoemd.

Parket en vloerverwarming gaan perfect samen. Vloerverwarming zorgt voor een optimaal en comfortabel verwarmde omgeving.

Er zijn verschillende vloerverwarmingsystemen:
  • Warmwatersystemen: wordt vaak gebruikt als hoofdverwarming en als comfortverwarming.
  • Electrisch systeem: Wordt vaak gebruikt als comfortverwarming, meestal in combinatie met radiatoren.
  • Infrarood systeem: Wordt vaak gebruikt als comfortverwarming. Dit systeem is gemakkelijk toe te passen in bestaande woningen. Kenmerkend voor dit systeem is dat het voordelig is in haar verbruik en daarnaast een ruimte snel kan opwarmen.

Houtsoorten:

De eigenschappen van hout bepalen of de parketvloer geschikt is voor het gebruik in combinatie met vloerverwarming. Wij adviseren u te kiezen voor houtsoorten die het minst gevoelig zijn voor schommelingen in vochtgehalte en temperatuur, zoals bijvoorbeeld Eiken, Noten, Merbau, Kambala en Teak. U dient er altijd rekening mee te houden dat kleine naadvorming in het stookseizoen niet te voorkomen is. Hout leeft en daarom is dit een eigenschap van het hout die u zult moeten accepteren.

Temperatuur:

Een vloerverwarmingsysteem is een ‘traag’ systeem. Dit houdt in dat het langer duurt voordat een ruimte op temperatuur is en ook langer duurt voordat de warmte weer uit de ruimte is. Het stookgedrag is erg belangrijk, hoe constanter, hoe beter. Snelle en grote schomelingen van de temperatuur kunnen schade aan de vloer toebrengen.

Vloerverwarming in combinatie met een houten vloer mag dus nooit te warm worden opgestookt. Teveel warmte veroorzaakt uitdroging en krimp van het hout. Ook praktische zaken spelen een rol: kleden en karpetten op de vloer en kasten die onderaan gesloten zijn, kunnen warmteophopingen veroorzaken die tot krimpnaden kunnen leiden. dit wordt dus afgeraden!

Het klimaat dient aan diverse eisen te voldoen. De Relatieve Luchtvochtigheid (RV) moet tussen de 50 en 65% zijn, de werkvloer temperatuur mag niet warmer zijn dan 28 graden C. Het gebruik van een hygrometer en luchtbevochtiger is bij vloerverwarming sterk aan te raden.

In onze showroom hebben wij de collectie luchtbevochtigers van het zwitserse merk Stadler-Form en Boneco.

www.vloerenhuisputten.nl

t Vloerenhuis Putten

Adresgegevens

Engweg 57
3882 AK Putten

Telefoon

T. 0341-353772

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 10.00 - 17.30 uur
Wo 10.00 - 17.30 uur
Do 10.00 - 17.30 uur
Vr 10.00 - 17.30 uur
Za 10.00 - 16.00 uur
Zo Gesloten
Meer info