Parkeervergunning bij vervangende of nieuwe auto

Heeft u tijdelijk een vervangende auto? Of heeft u een andere auto aangeschaft? Dan mag u uw parkeervergunning/parkeervignet nog maximaal 5 dagen gebruiken.

Leg dan naast de parkeervergunning een briefje op het dashboard van uw auto met een korte opmerking waarom de parkeervergunning niet overeenkomt met het kenteken van de auto. Dit voorkomt dat u een parkeerboete ontvangt.

Parkeervergunning hoort bij kenteken auto

Als u een andere auto hebt aangeschaft, geeft u dan binnen 5 dagen het gewijzigde kenteken aan ons door. Dit kan per email naar [email protected] onder vermelding van: kenteken wijziging. Of u kunt het aan de balie in de Stadswinkel doorgeven tijdens de openingstijden van de Stadswinkel. Het kenteken wordt dan digitaal gewijzigd voor het pasje dat geldt als parkeervergunning. Aan het wijzigen van een kenteken voor de parkeervergunning zijn geen kosten verbonden.

Parkeerontheffing blauwe zone

Mocht u een parkeerontheffing blauwe zone hebben, dan dient u op het Stadhuis de kentekenwijziging door te geven. Dit kan niet digitaal, u ontvangt namelijk een nieuwe parkeerontheffing. Hieraan is €8,50 legesheffing verbonden.

Auto van de zaak

Als u met een auto van de zaak rijdt en hiervan het kenteken voor de parkeervergunning wilt wijzigen, stuurt u dan ook de toestemming van de werkgever of een lease-overeenkomst mee.