Parel van de Veluwe

Sterk deelnemersveld tijdens wielerklassieker Parel van de Veluwe. Woensdag 3 juni start de 30e editie van deze jaarlijkse wielerklassieker over de Noord-West Veluwe.

In deze wedstrijden rijden de Vrouwen en Mannen Elite en Beloften vanuit Harderwijk via Staverden, Uddel, Garderen, Vierhouten, Vaassen, Epe, ’t Harde, Elburg, Nunspeet, Hulshorst, Hierden weer naar Harderwijk en maken daar nog respectievelijk 2 en 3 plaatselijke ronden van ruim 10 km.

Wedstrijd voor de vrouwen

De wedstrijd voor de vrouwen start om 10.30 uur op de Alberdingk Thijmlaan te Harderwijk. Zij passeren de finishlijn op de Alb. Thijmlaan rond 13.20 uur en moeten hierna nog 2 plaatselijke omlopen, waarbij ze na de 1e omloop de finishlijn rond 13.35 uur passeren om aan de slotomloop te beginnen.
De definitieve finish wordt rond 13.50 uur verwacht.
In deze 30e editie voor vrouwen zullen ruim 145 rensters van start gaan met diverse gerenommeerde ploegen zoals W.V. De Jonge Renner, Restore Cycling Team, Jan van Arckel, Parkhotel Valkenburg en zeer talentvolle individuele rensters zoals de Britse Lucy Garner, tweevoudig wereldkampioene (2011 en 2012) op de weg bij de juniores en Vera Koedooder uit Apeldoorn. In 2013 was zij 2e en in 2014 12e plaats in de Parel van de Veluwe.

Mannen Elite en Beloften

De mannen Elite en Beloften starten om 15.30 uur ook vanaf de Alberdingk Thijmlaan in Harderwijk. Zij passeren de finishlijn op de Alb. Thijmlaan rond 18.45 uur en moeten hierna nog 3 plaatselijke omlopen, waarbij ze na de 1e omloop de finishlijn rond 19.00 uur passeren, vervolgens na de 2e omloop rond 19.15 uur, om aan de slotomloop te beginnen. De definitieve finish wordt hier rond 19.30 uur verwacht. Van start gaan hier 24 ploegen (met elk 6 renners), waaronder diverse topploegen zoals Rabobank-Plieger Sport-Jan van Arckel, CT Schepping-Merckx, Parkhotel Valkenbrug CT, Metec Cyclingteam, CT Babydump Cycling Team en het Elite-team van de organiserende wielervereniging De IJsselstreek.

Voor uitgebreide informatie zie www.parelvandeveluwe.nl