Paralympisch zwemster Lisa Kruger opent traplift bij Schietvereniging Willem Tell in Harderwijk

Schietvereniging Willem Tell heeft, dankzij Otolift trapliften en gemeente Harderwijk, sinds begin februari een traplift op de vereniging. Deze traplift maakt het mogelijk voor mindervalide sporters om lager gelegen 50-meter schietbaan te gebruiken. 

Op zaterdag 18 februari werd de traplift om 11:00 uur officieel ‘geopend’ door paralympisch zwemster Lisa Kruger

Eind vorig jaar ontving schietvereniging Willem Tell, net als andere Harderwijkse sportverenigingen, vanuit gemeente Harderwijk een aanbod voor een gratis traplift, aangeboden door Otolift trapliften. Over dit aanbod hoefde de Harderwijkse schietvereniging niet lang na te denken. De schietvereniging hoopt met de nieuwe lift een sportvereniging te zijn voor iedereen, voor jong en oud, mobiel of minder mobiel. Iedereen verdient het namelijk om te kunnen genieten van sport.

“Onze vereniging is voor een groot deel goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, behalve de 50 meter schietbaan”, aldus Gert Jan Foppen, secretaris Willem Tell. “Voor corona hadden we een verenigingslid die wegens gezondheid door de afwezigheid van een lift op zoek moest naar een andere accommodatie. Dat is ontzettend jammer voor ons als vereniging, maar vooral voor de sporter zelf. De traplift had op dat moment uitkomst geboden.”

Lisa Kruger opent traplift
Paralympisch zwemster Lisa Kruger was aanwezig voor de officiële opening van de traplift bij Willem Tell, waar ook haar vader lid is. Lisa, die door een val als kind meerdere botten brak, met scheefgroei in haar linkerarm als resultaat, benadrukt tijdens de opening waarom het belangrijk is dat iedereen kan mee moet kunnen doen aan sport: “Iedereen moet kunnen sporten, beperking of niet. Door de toegankelijkheid op locaties waar sport beoefend wordt te verbeteren, is de drempel (soms letterlijk) lager om de keuze te maken om te sporten. Sport is voor veel mensen een uitlaatklep, en dat is in sommige gevallen misschien nog wel meer waar voor mensen met een beperking. Daarbij is er niks mooier dan met een beperking je alsnog te kunnen mengen onder mensen die dezelfde passie delen, zonder dat de beperking een hindernis vormt.”


Schietvereniging Willem Tell Harderwijk
(vlnr. Harmen Ketelaars (Otolift), Lisa Kruger en Richard Bollee (voorzitter)